16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoljul rămâne fără şase spitale

Doljul rămâne fără şase spitale

Spitalul Municipal Băileşti se va transforma în cămin de bătrâni, iar alte cinci spitale din Dolj vor deveni simple secţii, în urma măsurilor de reorganizare propuse de Ministerul Sănătăţii.

Şase spitale din Dolj vor dispărea în urma măsurilor de reorganizare  propuse de Ministerul Sănătăţii. Lista spitalelor din judeţ care îşi vor pierde personalitatea juridică începe cu Spitalul Băileşti. Acesta îşi va modifica profilul, transformându-se în cămin de bătrâni. Vestea acestei transformări a creat mare agitaţie în fruntea spitalului din Băileşti, chiar în ziua în care trebuia anunţate rezultatele finale ale concursului pentru posturile de directori adjuncţi. Directorii s-au adunat într-o şedinţă maraton, pentru a discuta soarta cadrelor medicale care vor rămâne fără activitate după transformarea spitalului în cămin de bătrâni.
Alte cinci spitale din Dolj îşi vor pierde personalitatea juridică în urma comasării. Centrul de Cardiologie Craiova şi Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna vor deveni secţii ale Spitalului de Urgenţă Craiova, care îşi va completa astfel necesarul de secţii de pneumologie şi cardiologie pentru a deveni spital de categoria I şi a obţine o mai bună finanţare.  
Propunerea Ministerului Sănătăţii vizează şi Spitalul Orăşenesc „Aşezămintele Brâncoveneşti“ din Dăbuleni, care urmează să se comaseze cu Spitalul Orăşenesc din Segarcea.

„Filantropia“ restructurează personalul TESA

Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ şi Spitalul de Neuropsihiatrie vor deveni componente ale Spitalului Municipal „Filantropia“ din Craiova. Actualul manager al Spitalului „Victor Babeş“ Craiova, conf. dr. Iulian Diaconescu, este de părere că pierderea personalităţii juridice de către unitatea sanitară pe care o conduce este o mare greşeală. „Lucrăm în patologia infecţioasă, cu o structură şi politici total diferite de ale altor ramuri medicale, motiv pentru care ar trebui să fie detaşată de alte secţii. De aceea, includerea noastră într-un spital mai mare nu este cea mai bună idee“, a spus Diaconescu.
Acesta crede că, în urma comasării, unii dintre angajaţi vor rămâne fără locuri de muncă. „Evident că se vor face şi reduceri de personal, dar nu ştim care va fi amploarea lor. S-a spus doar că restructurarea nu va afecta cadrele medicale“, a precizat managerul Spitalului „Victor Babeş“ Craiova.
Ca o coincidenţă, conducerea Spitalului Municipal „Filantropia“ a fost în şedinţă ieri aproape întreaga zi pentru a discuta despre reducerea personalului nemedical. Deocamdată, sindicatele vorbesc despre o reducere a numărului angajaţilor TESA cu 44. Este posibil însă ca după comasare lista să se mărească, avertizează managerul unităţii sanitare. „Deja trebuie să reducem cheltuielile de personal la 70%. Nu sunt de acord cu această comasare pentru că spitalul are alt profil decât al celorlalte, oferă alte servicii şi va fi mult mai greu să fie administrate împreună. Este, deocamdată, vorba doar de o propunere şi sperăm ca o hotărâre definitivă în acest sens să fie luată după discuţii pe care urmează să le avem în consiliul local cu reprezentanţii celorlalte spitale“, a declarat dr. Mihaela Tătaru-Abagiu, managerul Spitalului Municipal „Filantropia“ din Craiova.
În judeţul Olt, Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci va deveni secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

35 COMENTARII