Din cauza secetei prelungite din acest an, strugurii nu au acumulat suficient zahăr. „Creşterea tăriei alcoolice se poate face prin adăugarea de zaharoză, de must de struguri concentrat sau must de struguri concentrat rectificat“, a declarat Cristina Vladu, inspector vitivinicol în cadrul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Dolj. Aceasta a explicat că adaosul de zaharoză în vederea creşterii potenţialului alcoolic se poate face numai pentru vinurile de masă, iar pentru vinurile cu indicaţie geografică şi denumire de origine controlată (DOC) este permisă utilizarea de must de struguri concentrat sau must de struguri concentrat rectificat.
Vinul din Dolj poate fi îmbunătăţit
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei