17 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024

Poliţia în alertă

Poliţiştii şi jandarmii doljeni sunt în alertă după ce Mihai Pârvu, zis Caiac, a fost ucis în noaptea de luni spre marţi, în faţa locuinţei sale de pe strada Brâncuşi din Craiova.

 

Mai multe echipaje de jandarmi şi poliţişti patrulează în municipiul Craiova şi supraveghează zonele în care ar putea izbucni conflicte între membrii familiilor Pârvu şi Mavrichie, după ce, marţi dimineaţă, Mihai Pârvu, cunoscut drept Caiac, a fost împuşcat mortal de Cătălin Marian Mavrichie. Forţele de ordine au fost prezente în zona locuinţei familiei Pârvu încă de marţi, după ce corpul neînsufleţit al lui Caiac a fost adus acasă de la morga Spitalului de Urgenţă Craiova. Marţi noapte, strada şi aleea Brâncuşi, care duc spre locuinţa familiei Pârvu, au fost înţesate de maşini, prieteni şi rude ale acestuia, care au venit să depună flori la căpătâiul său. Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj, în zonă au fost trimise două echipaje de jandarmi, pe lângă cele de poliţişti, acestea având misiunea de a preîntâmpina izbucnirea unor scandaluri. De asemenea, în Craiova au patrulat permanent patru echipaje de jandarmi, iar unul a fost trimis la Segarcea, localitate în care locuieşte familia lui Mavrichie. „Pe lângă echipajele care s-au deplasat unde ar fi putut izbucni conflicte, dispozitivul de ordine publică din municipiul Craiova a fost întărit. De asemenea, s-a format o rezervă pregătită să intervină dacă ordinea şi liniştea publică sunt tulburate grav“, a declarat locotenent Ion Ţapu, ofiţerul de relaţii publice din cadrul IJJ Dolj.

 

Măsuri speciale pentru înmormântare

 

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj şi cei ai IJJ Dolj au precizat că dispozitivele de siguranţă publică vor rămâne în zonele „sensibile“, iar astăzi, când Mihai Pârvu va fi înmormântat, vor fi dispuse măsuri speciale de către poliţiştii Secţiilor 4 şi 5. Pe raza de competenţă a primeia domiciliază familia persoanei decedate, iar pe raza celei de-a doua se află Cimitirul Sineasca, unde va fi înmormântată aceasta. „În funcţie de numărul de participanţi la înmormântare şi la cortegiu se vor dispune măsuri speciale. De asemenea, echipaje de poliţişti de la Rutieră vor însoţi cortegiul mortuar pe tot traseul, pentru fluidizarea traficului“, a explicat subcomisarul Florentina Popescu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj. Conform Poliţiei Rutiere, cortegiul funerar va pleca de la domiciliul familiei Pârvu în jurul prânzului şi se se va deplasa către Cimitirul Sineasca pe străzile Brâncuşi-Amaradia-George Enescu. Până ieri-seară, poliţiştii de la Rutieră nu fuseseră informaţi de eventuale devieri de la acest traseu. Corpul neînsufleţit al lui Caiac va fi depus la Biserica „Sf. Nicolae“ de pe strada Amaradia.

 

Mavrichie, internat sub pază

 

Cătălin Marian Mavrichie a fost transferat de la Clinica de Terapie Intensivă la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială, unde a rămas internat singur într-un salon, sub pază. Doctorul Mihai Surupăţeanu, şeful Clinicii de Chirurgie Maxilo-Facială, a explicat că evoluţia stării de sănătate a pacientului este bună, însă s-a observat o uşoară pareză facială, în sensul că mobilitatea buzelor este puţin redusă, semn că este posibil să fi fost afectat un nerv. După estimările poliţiştilor, Mavrichie va fi externat cel mai probabil luni. Starea bună de sănătate a lui Mavrichie le-a permis procurorilor să îl audieze ieri.

Procurorii doljeni au comunicat că, după audieri, nu au fost dispuse măsuri preventive faţă de Mavrichie, urmând ca, în funcţie de probele care au fost şi sunt administrate în acestă cauză, să se aprecieze dacă astfel de măsuri se vor impune.

Cercetări

Anchetatorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au explicat că în cauză s-a întocmit un dosar de urmărire penală pentru comiterea infracţiunii de omor calificat. În continuare, se efectuează cercetări pentru stabilirea condiţiilor în care a murit Pârvu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

129 COMENTARII