25.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Văgăuna poreclită stradă

Văgăuna poreclită stradă

O văgăună plină de hârtoape, pe care nici un proprietar de automobil nu se încumetă să circule, a fost „botezată“ de Primăria Craiova strada Potelu. De mai mulţi ani, cetăţenii care şi-au făcut locuinţe costisitoare în zona ANL reclamă municipalităţii situaţia acestei viroage, dar nu s-a întâmplat nimic bun.

Cartierul de vile ANL din spatele Parcului „Romanescu“ s-a extins cu fiecare an care a trecut de la primul ţăruş bătut. Circulaţia pe singura stradă care face legătura locatarilor cu oraşul, strada Potelu, a devenit din ce în ce mai aglomerată, fără să-i treacă nimănui prin cap că, dacă unei uliţe pline de hârtoape îi dai denumirea de stradă, trebuie să te şi ocupi să arate ca atare. Noul cartier fiind în expansiune, utilajele grele care trec zilnic prin zonă, precum şi nepăsarea autorităţilor au transformat singura cale de acces rapid către oraş într-un calvar. „De când ne-am mutat aici, în zonă, într-o casă pentru care vom plăti rate mulţi ani, venitul şi plecatul de acasă a devenit o aventură. Din cauza gropilor din şoseaua neasfaltată şi a hârtoapelor de tot felul mi-am distrus maşina. Nu rezistă nimic, nici chiar camioanele, pe şoseaua care duce către mall-ul pe care vrea să-l construiască primarul la noi în zonă. Cum să faci cartier fără să asiguri cale de acces către locuinţe şi către magazinele pe care ai în plan să le faci?“, se plânge Ion Georgescu.

Veşti bune!

După tergiversări şi discuţii, licitaţiile pentru reabilitarea unor străzi din Craiova pe bani împrumutaţi de consiliul municipal de la o bancă s-au terminat, iar proiectele de execuţie s-au adjudecat. Asfaltarea şi reabilitarea străzii Potelu pe o distanţă de 1.000 de metri s-a adjudecat de firma Domarcons. Carmen Licu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova, susţine că de o săptămână a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru strada Potelu, dar, în realitate, firma care a câştigat licitaţia pentru aproximativ 28 de miliarde de lei nu s-a prezentat la locul faptei. „Pentru strada Potelu, licitaţia a fost adjudecată pentru proiectare şi execuţie. În câteva zile vom avea proiectul şi, dacă ne lasă vremea, vom termina lucrarea chiar înainte de cele patru luni în care ne-am angajat să o terminăm“, a spus Mirel Dencescu, director executiv al Domarcons. Dacă firma constructoare se va ţine de cuvânt şi de contract, începând cu luna februarie 2008 aneliştii din spatele Parcului „Romanescu“ vor putea să creadă că locuiesc pe o stradă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS