17 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLucrări de mântuială în Craiova

Lucrări de mântuială în Craiova

Serviciul Poliţiei Rutiere Dolj şi Primăria Craiova au amendat de mai multe ori firmele care sparg străzile pentru a executa diferite lucrări fără a respecta normele în vigoare, însă nu s-a schimbat mare lucru.

Mai multe străzi din Craiova sunt sub asaltul târnăcoapelor de ceva vreme, poliţiştii de la Rutieră fiind nevoiţi să se ţină scai de firmele care execută lucrări la reţelele de utilităţi de sub carosabil, constructorii ignorând în cele mai multe cazuri litera legii. „Avem mari probleme cu unele firme care execută astfel de lucrări şi nu le semnalizează, nu aduc carosabilul la starea iniţială sau nu respectă termenele. Nu putem nici să le sancţionăm zilnic, aşa că suntem nevoiţi să ne ţinem după ele ca să lucreze conform normelor în vigoare. Avem probleme mari cu cei care nu aduc strada la forma iniţială şi suntem nevoiţi să le trimitem zilnic notificări ca să se apuce de lucru“, a explicat subcomisar Florin Crostea, ofiţer în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Dolj.

Lucrări în dorul lelii

Executantul lucrărilor de pe strada Râului din Craiova a fost sancţionat până acum de trei ori pentru că nu a semnalizat corespunzător obstacolele de pe drumul public. În fapt, societatea care execută lucrări pe strada Râului nu instalase restricţii de circulaţie, astfel încât şoferii să afle din timp că pe acel drum se fac reparaţii. Societatea care a ciuruit strada Principatele Unite, o firmă din Piteşti, s-a ales până acum cu două amenzi pentru că nu a respectat condiţiile stabilite de poliţiştii de la Rutieră cu ocazia eliberării avizului. Aceasta a închis tocmai sensul care nu trebuia al străzii, producând un adevărat haos în trafic. Sancţiunea maximă, 100 de puncte amendă, adică 3.900 de lei, a fost primită de aceeaşi firmă pentru că a blocat strada cu materialele aduse pentru astuparea gropilor.
Firma care execută lucrări pe strada Brestei este şi ea în vizorul oamenilor legii, pentru că i-a expirat pe 30 mai termenul din avizul dat de poliţişti. De asemenea, muncitorii firmei respective au aruncat molozul de pe trotuar chiar în mijlocul străzii, obstrucţionând circulaţia. Societatea care execută lucrări pe bulevardul Dacia a fost sancţionată pentru nesemnalizarea corespunzătoare a acestora, sancţiuni fiind aplicate şi unor societăţi care au spart străzile în cartierul Craioviţa Nouă sau pe strada Fermierului.

Primăria, cu ochii pe lucrări

Reprezentanţii Primăriei Craiova spun că şi ei aplică amenzi, cele mai mari probleme fiind tot cu firmele care nu refac străzile după ce execută diferite lucrări. Dan Dobrescu, şeful Corpului de Control Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Craiova, spune că primăria aplică amenzi între cinci şi zece milioane de lei vechi pentru persoane fizice şi între zece şi 25 de milioane de lei vechi pentru persoane fizice în cazurile când responsabilii cu lucrările nu refac străzile. „Sunt mulţi constructori neserioşi, care nu refac străzile în termenele stabilite, însă pe aceştia îi amendăm cum îi prindem“, a declarat Dan Dobrescu.
Nici în cazul în care lucrurile merg ca pe roate, adică străzile sunt aduse la starea iniţială în termenul stabilit, nu se termină totul cu bine. Poliţiştii de la Rutieră mai spun că, deşi sunt asfaltate străzile, lucrările sunt făcute în grabă, iar în scurt timp se fac gropi în asfalt. 

Sancţiuni

Conform Codului Rutier, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă între 29 şi 100 de puncte: nesemnalizarea sau semnalizarea necorespunzătoare, conform standardelor în vigoare, a obstacolelor sau lucrărilor aflate în zona drumului public, instituirea de restricţii de circulaţie pe drumurile publice fără autorizaţia administratorului drumului şi avizul Poliţiei Rutiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS