29.3 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova este centrul antropologiei din sud-estul Europei

Craiova este centrul antropologiei din sud-estul Europei

Peste 50 de specialisti in etnologie si antropologie au venit la Craiova pentru a participa la cea de-a doua editie a Conferintei Internationale de Etnologie si Antropologie „AntropoEst“ – Antropologia Sud-Estului European.


„Poetici si politici in antropologia sud-estului european“, tema lansata anul acesta in dezbaterea Conferintei „AntropoEst“, a stârnit interesul a peste 50 de specialisti in etnologie si antropologie, veniti atât din tara, cât si din strainatate. Intre 23 si 25 noiembrie, acestia vor pune in discutie teme precum „Gestionarea conflictului intre civilizatii sau cruciadele reloaded“ sau „Reformularea culturilor: migratia pe piata muncii“. Pentru ca specialistii veniti la Craiova sunt de diferite nationalitati, in cadrul dezbaterilor se va vorbi in franceza si engleza. Ion Iliescu, fostul presedinte al României, a fost desemnat sa deschida lucrarile conferintei. Au mai luat cuvântul Nicolae Panea, prorectorul Universitatii din Craiova, Daniela Tarnita, presedintele Comisiei de Cultura a Consiliului Judetean Dolj, precum si Mihai Fifor, directorul Muzeului „Oltenia“ din Craiova.


Se va lansa volumul „Symposia“


„Acest eveniment este un prilej important pentru a scoate in evidenta rolul disciplinelor noastre etnologice in ceea ce as putea numi oferta de interpretare a identitatilor culturale. Tocmai de aceea reuniunea de la Craiova este una dintre cele mai importante care au avut loc in acest an in România“, a precizat Sabina Ispas, directoarea Institutului de Etnografie si Folclor „Constantin Brailoiu“ din Bucuresti.


Organizatorii evenimentului: Consiliul Judetean Dolj, Muzeul Oltenia, Universitatea din Craiova si Centrul Judetean pentru Promovarea Culturii Traditionale Dolj au precizat ca toate lucrarile sustinute in conferinta vor fi cuprinse in volumul „Symposia. Caiete de etnologie si antropologie“, care, imediat dupa editare, va fi trimis marilor biblioteci din lume.


„Conferinta isi propune sa ofere cadrul de dezbatere academica al unor probleme extrem de actuale ale dinamicii sociale, culturale si politice sud-est europene“, a spus Mihai Fifor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII