20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024

Admiterea bate la usa

Pentru anul scolar 2006 – 2007, Inspectoratul Scolar Judetean Dolj pune la dispozitia elevilor de clasa a VIII-a, care au promovat Testele Nationale, 5.180 de locuri in invatamântul liceal cursuri de zi si 2.716 locuri la Scolile de Arte si Meserii (SAM).


Potrivit reprezentantilor ISJ Dolj, inscrierile pentru admiterea la licee in clasa a IX-a si scoli de arte si meserii se vor desfasura in perioada 1 – 6 iulie. „Fiecare elev, care a promovat Testele Nationale, va primi in prima etapa o fisa de admitere tip, pe care sunt inscriptionate din calculator datele de identificare a elevilor, notele de la examen, media claselor V-VIII, precum si media de admitere. Candidatii au posibilitatea sa-si verifice din timp sansele de admitere la licee si specializari specifice, sa selecteze si sa ordoneze specializarile dorite. Urmatorul pas este alegerea judetului in care doreste sa candideze, urmat de completarea datelor personale conform fisei de inscriere“, a precizat Doina Iliuta, sefa Serviciului salarizare din cadrul ISJ Dolj.


Media de la Testele Nationale – 50%


Inscrierea in licee sau in scoli de arte si meserii de stat se face fara examen, pe baza mediei de admitere, in care media generala obtinuta la Testele Nationale (respectiv la examenul de capacitate, pentru absolventii de pâna in anul 2003 inclusiv) are o pondere de 50%, egala cu media generala de absolvire a claselor V-VIII. „Inscrierea se face prin repartizare computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate, prin planul de scolarizare, pentru unitatile scolare finantate de la bugetul de stat. Repartizarea computerizata in invatamântul liceal si profesional de stat a absolventilor clasei a VIII-a care au promovat Testele Nationale si care nu implinesc 18 ani, pâna la 31 decembrie 2006, va avea loc pe 14 iulie 2006“, a completat Doina Iliuta. Potrivit sursei citate, completarea fiselor elevilor se va face in perioada 1 – 6 iulie la secretariatele scolilor pe care le-au absolvit candidatii, in prezenta lor, a parintilor si a dirigintilor.


Liceeni in Capitala


Elevii din provincie care vor sa-si continue studiile liceale in Bucuresti au la dispozitie o saptamâna ca sa isi depuna dosarul la Scoala nr. 1 „Sfintii Voievozi“ din Capitala. Tinerii vor primi pâna pe 30 iunie, de la scoala pe care au absolvit-o, fisa de inscriere completata cu datele personale si cu rezultatele obtinute la Testele Nationale. Elevii din provincie se pot inscrie pentru admitere la orice liceu bucurestean, doar dosarul fiind obligatoriu sa fie depus la „Sfintii Voievozi“.


Locuri la liceu pentru absolventii romi


Potrivit conducerii ISJ Dolj, anul acesta oferta locurilor in invatamântul liceal pentru elevii de etnie roma este extrem de bogata. „Si in acest an, inspectoratul scolar pune la dispozitia elevilor de etnie roma 54 de locuri la liceu, invatamânt zi, si 45 la scolile de arte si meserii. Conform calendarului de admitere, candidatii vor fi repartizati in intervalul 30 iunie – 2 iulie de catre comisia judeteana de admitere a ISJ Dolj“, a precizat Doina Iliuta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS