22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectori politicieni in spitale

Directori politicieni in spitale

Conducerea actuala a Spitalului Judetean Târgu Jiu va fi inlocuita, incepând cu 29 iunie, cu una interimara formata din doctorii Neata si Dârnu, preferati de PD.


Potrivit dorintei ministrului sanatatii, Eugen Nicolaescu, conducerea Spitalului Judetean Târgu Jiu va fi schimbata in intregime. Incepând cu 29 iunie, va fi numita noua conducere interimara a unitatii spitalicesti din Târgu Jiu, formata din chirurgul Gheorghe Neata, cel care in urma cu câtiva ani a lasat paralizat pe viata pe unul dintre pacientii sai. De asemenea, din echipa de conducere va mai face parte si doctorul Valerian Dârnu. Potrivit lui Aristica Morosanu (membru al PNL Gorj), directorul Directiei de Sanatate Publica Gorj, Gheorghe Neata va ajunge director pe criterii exclusiv politice. „Au fost doua nume pe lista care trebuia sa ajunga la ministru. Directia pe care o reprezint il prefera pe doctorul Mergea, om cu experienta, dar atât prefectul Bejat, cât si Ionel Mantog l-au vrut pe doctorul Neata. Asta e, la noi nu se aleg oamenii dupa calitatea lor profesionala, ci dupa politica“, a declarat Morosanu.


„Alegere nepotrivita“


Seful Directiei de Sanatate i-a atacat pe cei din Partidul Democrat pentru ca l-au sustinut pe Gheorghe Neata pentru functia de director interimar al Spitalului Judetean Târgu Jiu. Potrivit lui Morosanu, doctorul Neata nu este omul potrivit pentru a face fata unei asemenea responsabilitati, nu are experienta necesara. „Când l-am propus pentru aceasta functie pe doctorul Mergea, m-am gândit ca acesta are o vasta experienta, a mai fost director dupa anul 1994, ar fi putut gestiona foarte bine criza prin care trece spitalul in acest moment. Dar este la moda varianta politica a alegerilor de acest fel“, a afirmat Morosanu. Directorul DSP Gorj a intocmit o lista cu propunerile sale pentru viitoarea conducere interimara a spitalului si s-a prezentat cu ea la prefectul judetului. Potrivit lui Morosanu, Bejat nu a fost de acord cu propunerea sa si impreuna cu Ionel Mantog, liderul PD Gorj, l-au trecut pe lista pe Gheorghe Neata.


Directori pe sase luni


Timp de sase luni, Spitalul Judetean va avea conducere interimara, iar dupa ce va trece aceasta perioada se va organiza un concurs. Cei care se vor inscrie la acest concurs va trebui sa faca un curs de management sanitar. Aristica Morosanu a declarat ca, in opinia sa, in trei luni datoriile Spitalului Judetean vor creste cu 20 de miliarde de lei vechi. „In trei luni, conducerea interimara nu va rezolva nimic. Va mai face datorii de inca 20 de miliarde, ceea ce este cel mai rau lucru care s-ar putea intâmpla acestui spital. Daca fosta conducere a preluat unitatea cu datorii, a mai facut altele, conducerea interimara care va veni din 29 iunie sunt sigur ca nu va reusi sa faca nimic bun“, a mai spus Morosanu. Astazi se asteapta de la Eugen Nicolaescu validarea propunerii lui Neata in fruntea Spitalului Judetean din Târgu Jiu.


Lucrurile se pot schimba


Ionel Mantog, liderul Partidului Democrat Gorj, a neagat implicarea in numirea lui Neata in echipa care va conduce timp de sase luni Spitalul Judetean. Mantog a declarat ca Gheorghe Neata este unul dintre numele de pe lista intocmita de conducerea partidului. Potrivit liderului PD, pe lista se afla si alte persoane. „Neata a fost doar propus, nu si numit. Duminica (ieri – n.r.) se va intruni Biroul Permanent Judetean al PD si abia atunci vom hotari cine va conduce spitalul. Lucrurile se pot schimba, chiar daca luni (astazi – n.r.) un medic trebuie sa fie numit in noua functie interimara“, a declarat Ionel Mantog.


Un basarabean, director adjunct la Spitalul din Novaci


Conducerea Directiei de Sanatate Publica (DSP) Gorj nu a putut face schimbari importante in rândul directorilor de spitale din Gorj, cei vizati de inlocuiri asigurându-si potectia partidelor politice aflate la putere. Unul dintre acestia este Laurentiu Cosmulescu, directorul Spitalului din Rovinari. Acesta nu a putut fi schimbat, pentru ca este omul Partidului Conservator. Singura noutate in privinta conducerii spitalelor o reprezinta infiintarea posturilor de directori adjuncti la nivelul tuturor unitatilor sanitare. De semnalat ca in functia de director adjunct al Spitalului din Novaci a fost numit Oleg Ivanov, medic provenit din Republica Moldova, dar care, potrivit conducerii DSP, a dat dovada de profesionalism.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS