14.8 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateReguli pentru examenul de bacalaureat

Reguli pentru examenul de bacalaureat

Accesul candidatilor in sali este permis pe baza buletinului, a cartii de identitate sau a pasaportului, cel mai târziu cu 30 de minute inainte de inceperea probei. Se interzice candidatilor sa patrunda in sala cu orice fel de lucrari (manuale, dictionare, notite, insemnari, tabele de logaritmi etc., cu exceptia celor prevazute in mod expres in foaia cu subiectele de examen), care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum si cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Candidatii pot introduce in sali si folosi in timpul examenului acele materiale (dictionar la disciplina limba latina, planul de conturi la disciplina contabilitate) a caror posibilitate de utilizare este mentionata explicit pe subiectul de examen. Profesorii supraveghetori vor verifica respectarea acestei prevederi inainte de aducerea subiectelor in sali.
Nerespectarea dispozitiilor referitoare la introducerea de materiale interzise in sala de examen duce la eliminarea din sala a candidatului de catre presedintele comisiei de examen, indiferent daca materialele interzise au fost folosite sau nu, si, dupa caz, la sanctionarea supraveghetorilor.
Inainte de aducerea subiectelor in sali, supraveghetorii vor explica elevilor modul de desfasurare a probei si modul de completare a datelor personale pe foaia tipizata. Se va insista asupra faptului ca rezolvarea subiectelor se face exclusiv pe foaia tipizata si ca solutiile scrise pe ciorne sau pe foaia cu subiecte nu se iau in considerare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS