14.8 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFalsificatori de carduri, pe mâna justitiei

Falsificatori de carduri, pe mâna justitiei

Doi craioveni au fost pusi sub acuzare de procurorii DIICOT, dupa ce au fost depistati in momentul in care primisera din strainatate un cititor de carti de credit.


Procurorii Biroului Teritorial Dolj al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au dispus saptamâna trecuta trimiterea in judecata a doi tineri din Craiova – Florin Laurentiu Oprea si Catalin Pantelie Ionita, ambii de 24 de ani – acuzati de detinerea de carduri falsificate si de echipament care putea fi folosit la „clonarea“ cartilor de credit.


Afacere oprita la timp


Pe 28 martie, politistii Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Craiova au aflat ca Ionita urmeaza sa primeasca din SUA, prin intermediul unui serviciu de curierat rapid, un dispozitiv electronic pe care intentioneaza sa-l foloseasca la falsificarea unor carduri bancare.


Trei saptamâni mai târziu, când coletul a sosit, politistii si procurorii deja supravegheau zona. Catalin Pantelie Ionita s-a prezentat la sediul din Craiova al serviciului de curierat rapid si a ridicat aparatul, pe care, doua minute mai târziu, i l-a predat lui Florin Laurentiu Oprea, cu care s-a intâlnit in parcarea unui fast-food din apropiere. Dupa ce s-au despartit, Oprea a mers acasa, unde a deschis coletul, scotând din el dispozitivul de falsificare a cardurilor – asa-numita „pisicuta“ – pe care l-a ascuns sub pat.


Parasind domiciliul, Oprea a observat ca este filat de politie. L-a sunat imediat pe Ionita, care plecase spre Bucuresti si l-a sfatuit sa ramâna o perioada in Capitala. Apoi s-a gândit ca e rândul lui sa dispara. Si-a abandonat masina la iesirea din Craiova si, cu trenul, a plecat spre Herculane.


Ionita n-a apucat sa ajunga la Bucuresti, fiind oprit in Slatina. In autoturismul lui au fost gasite mai multe carti de credit falsificate, pe care tânarul le folosise in ultimele zile pentru a scoate bani de la bancomate. Atât el, cât si Oprea s-au ales cu dosar penal, iar acum urmeaza sa dea socoteala in fata instantei de judecata pentru „pisicuta“ si cardurile falsificate.


Sanctiuni


Falsificarea unui instrument de plata electronica se pedepseste cu inchisoare de la trei la 12 ani si interzicerea unor drepturi. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza punerea in circulatie, in orice mod, a instrumentelor de plata electronica falsificate sau detinerea lor in vederea punerii in circulatie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS