25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCel mai cautat terorist a fost ucis

Cel mai cautat terorist a fost ucis

Liderul ramurii irakiene a retelei Al Qaida, Abu Moussab al-Zarqawi, a fost ucis in cursul unei operatiuni comune a serviciilor de informatii si fortelor speciale americane si a serviciilor secrete iordaniene.


Operatiunea a avut loc miercuri seara in apropiere de Bakuba, la nord de Bagdad, in urma unui atac aerian caruia i-au cazut victime câteva zeci de teroristi.


Liderul gruparii a murit din cauza ranilor suferite, la zece minute dupa incheierea operatiunii. In momentul atacului, Zarqawi conducea o sedinta a statului sau major.


Imediat dupa moartea sa, specialistii americani si iordanieni au comparat cele mai recente fotografii ale liderului terorist cu chipul celui ucis, confirmând identitatea sa.


Actele de terorism intreprinse de Abu Moussab al-Zarqawi, nascut pe 20 octombrie 1966 in Iordan, au fost directionate impotriva prezentei fortelor americane, europene si israeliene pe teritoriul islamic, iar, incepând cu septembrie 2005, acesta a declarat razboi musulmanilor siiti.


Iordanianul Zarqawi, de 39 de ani, a fost acuzat de Statele Unite pentru decapitarea mai multor ostatici straini si pentru organizarea unor atentate soldate cu sute de morti in Irak.


Pentru capturarea lui, Statele Unite oferisera o recompensa de 25 de milioane de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS