6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieMobileGoogle Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială, informează go4it.ro

Integrarea cu motorul de căutare este pe cale să fie extinsă prin adăugarea unei funcţii numite Smart Screenshots. Aceasta se va manifesta prin afişarea unor opţiuni suplimentare la obţinerea capturilor de ecran.

Funcționalitatea permite utilizatorilor să caute pe internet detalii despre orice obiect sau porţiune text surprinsă cu ajutorul camerei foto, sau captată direct din interfaţa unei aplicaţii de Android.

Google search cu serviciu Google Lens

Capturile de ecran obţinute vor putea fi trimise mai departe unui contact din reţelele de socializare, sau procesate folosind serviciile Google Lens.

Prin selectarea serviciului Lens, captura de ecran va fi trecută printr-un filtru OCR pentru recunoaşterea elementelor text şi filtru pentru recunoaşterea reperelor vizuale. Căutarea va putea fi îngustată suplimentar selectând o porţiune anume din imagine.

Momentan nu este clar dacă funcţia de căutare extinsă va fi disponibilă pentru toate capturile de ecran obţinute de pe telefoane cu Android, sau doar din interfaţa Google Search.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS