12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalCâţi români au votat în diaspora până la ora 13.00

Câţi români au votat în diaspora până la ora 13.00

Aproximativ 63.000 de români din diaspora au mers până la ora 13.00 să voteze la referendum. Cei mai mulţi români din diaspora care şi-au exprimat opţiunea sunt în Marea Britanie, în Londra şi Luton

Românii din străinătate pot vota la alegerile prezidenţiale pe parcursul a trei zile: 8, 9 şi 10 noiembrie. Secţiile de vot vor fi deschise până la ora 21:00, cu posibilitatea de prelungire până la ora 23:59, dacă vor mai exista alegători la coadă, care nu şi-au exercitat dreptul de vot.

MAE a anunţat, vineri, că au mai fost deschise secţii de votare în ţări precum Australia, Japonia, Coreea de Nord, Coreea de Sud şi China, Filipine, la ora 9.00, ora României, votul fiind în curs de desfăşurare în 24 de secţii de votare organizate în străinătate.

”Votul la alegerile pentru desemnarea Preşedintelui României a început în străinătate, vineri, 8 noiembrie, la Auckland, în Noua Zeelandă, la ora 01.00, ora României (ora 12.00 ora locală), la secţia de votare nr. 17, cea mai îndepărtată secţie de votare organizată în afara graniţelor României. Următoarele secţii de votare au fost deschise în Australia, Japonia, Coreea de Nord, Coreea de Sud, China, Filipine, Republica Indonezia, Vietnam, Regatul Thailandei, Malaysia, Singapore, Kazahstan, Sri Lanka, India, Pakistan, Turkmenistan”.


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS