9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat cu suspendare după ce şi-a ucis tatăl cu un topor

Condamnat cu suspendare după ce şi-a ucis tatăl cu un topor

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare un bărbat de 43 de ani, din comuna Desa, acuzat de loviri cauzatoare de moarte. Potrivit oamenilor legii, în seara zilei de 1 iulie, în urma unei altercaţii, suspectul şi-a lovit tatăl cu un topor. Victima a decedat la spital, pe 2 iunie, în urma leziunilor suferite. În rechizitoriul întocmit, procurorii au susţinut că fapta a fost „comisă sub stăpânirea unei puternice tulburări sau emoţii, determinată de o provocare din partea persoanei vătămate”.

Poliţiştii au explicat că bărbatul şi-a agresat tatăl în cursul zilei de 1 iunie, la domiciliul lor din comuna Desa.
„În seara zilei de 1 iunie, poliţişti din cadrul Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Poiana Mare au fost sesizați de o femeie din comuna Desa cu privire la faptul că soțul său, în vârstă de 66 de ani. ar fi fost agresat fizic de fiul acestora, de 43 de ani. La fața locului s-a deplasat de urgență o patrulă din cadrul Secției care a stabilit că între cei doi a izbucnit un conflict spontan în urma căruia bărbatul de 43 de ani l-ar fi lovit pe tatăl său cu un obiect contondent în zona picioarelor”, au explicat oamenii legii. Bărbatul de 66 de ani a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. A decedat în dimineața zilei de 2 iunie, în urma leziunilor suferite.

Victima ar fi provocat scandalul

În rechizitoriul întocmit, procurorii au explicat că între bărbatul de 66 de ani şi fiul său a avut loc o discuţie în contradictoriu pentru o sumă de bani. Mai departe, bărbatul şi-a ameninţat fiul cu un cuţit.
„Numitul(…) a ameninţat că va distruge cu un topor autoturismul fiului său, fiind deposedat de obiectul contondent de către acesta din urmă. Ulterior acestui moment, (victima – n.r.) s-a deplasat în şofrul locuinţei, de unde a luat un cuţit cu care l-a ameninţat pe fiul său. Inculpatul l-a împins pe numitul (…), care a căzut la sol, după care i-a aplicat mai multe lovituri cu corpul contondent (topor), atât cu muchia, cât şi cu tăişul, în zona membrelor inferioare, cauzandu-i plăgi tăiate şi fracturi”, au susţinut anchetatorii.

Şi-a ucis tatăl „sub stăpânirea unei puternice tulburări”

Cercetările au fost preluate de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Pe 3 iunie, inculpatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. A fost acuzat de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte asupra unui membru de familie. Inculpatul a fost deferit justiţiei la sfârşitul lunii iunie. Anchetatorii au mai susţinut că se impune reţinerea unor circumstanţe atenuante.

„Procurorul a apreciat că se impune reţinerea circumstanţei atenuante, respectiv săvârşirea infracţiunii sub stăpânirea unei puternice tulburări sau emoţii, determinată de o provocare din partea persoanei vătămate, produsă prin violenţă, avand in vedere faptul că victima, aflată în stare de ebrietate, îl ameninţase pe inculpat cu un cuţit anterior exercitării actelor de violenţă”, au explicat judecătorii.

Condamnat cu suspendare pentru loviri cauzatoare de moarte

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat joi, pe 26 octombrie. Bărbatul de 43 de ani a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru fapta comisă.
Judecătorii au dispus punerea în libertate a inculpatului. Acesta din urmă a fost obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Citeşte şi: Instructorul auto prins cu mită rămâne în arest la domiciliu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS