14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljInstructorul auto prins cu mită rămâne în arest la domiciliu

Instructorul auto prins cu mită rămâne în arest la domiciliu

Curtea de Apel Craiova a respins contestaţia procurorilor împotriva unei hotărâri a Tribunalului Dolj, instanţă care a dispus arestarea la domiciliu a unui craiovean de 37 de ani, instructor auto, acuzat de trafic de influenţă. Potrivit anchetatorilor, bărbatul a cerut şi primit de la un cursant suma de 1.500 de lei. În schimbul banilor, ar fi promis că va „aranja” proba practică pentru obținerea permisului de conducere. Suspectul a fost prins în flagrant de ofiţerii anticorupţie pe data de 16 octombrie.

Procurorii doljeni au precizat că instructorul auto a cerut elevului său 300 de euro sau echivalentul în lei. Suma ar fi fost necesară pentru „aranjarea” probei practice pentru obţinerea permisului de conducere.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că, la data de 13.10.2023, în timpul unui curs de conducere desfăşurat pe raza municipiului Craiova, în calitatea sa de instructor auto în cadrul unei şcoli de şoferi, inculpatul V.C. a pretins de la un colaborator cu identitate reală suma de 300 euro (sau echivalentul în lei), promiţându-i că va interveni pe lângă funcţionari publici din cadrul SPCRPCIV Dolj, cu atribuţii în examinarea candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere, în scopul obţinerii de către aceasta a permisului de conducere.

La data de 16.10.2023, cu ocazia activităţii de prindere în flagrant(…), în torpedoul autoturismului cu care inculpatului V.C. efectua cursurile de instruire practică a fost găsită suma de 1.500 lei, sumă pe care, la indicaţia inculpatului, colaboratorul cu identitate reală a introdus-o în acest compartiment”, au explicat procurorii.

În arest la domiciliu pentru trafic de influenţă

Pe 16 octombrie, suspectul a fost reţinut de procurori pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. O zi mai târziu, suspectul a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a respins solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea la domiciliu a inculpatului. Instanţa a mai dispus ca inculpatul să nu comunice cu martorii din dosar şi a respins cererea inculpatului de plasare sub controlul judiciar. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Craiova.

Miercuri, pe 25 octombrie, judecătorii au respins ca nefondată contestaţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Citeşte şi: A condus băut şi le-a prezentat poliţiştilor un permis fals

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS