16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean condamnat pentru tentativă de viol în scara unui bloc

Craiovean condamnat pentru tentativă de viol în scara unui bloc

Judecătoria Craiova a condamnat la trei ani de închisoare cu executare un bărbat de 28 de ani, acuzat de comiterea infracţiunii de tentativă de viol. Potrivit oamenilor legii, pe data de 4 mai, suspectul ar fi încercat să violeze o femeie de 45 de ani. Incidentul a avut loc în scara unui bloc din Craiova, în timp ce femeia făcea curăţenie.

Reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că incidentul a fost sesizat de victima tentativei de viol, pe data de 4 mai.

„Poliţiştii Secției 3 Poliție au fost sesizați, prin apel 112, de o femeie de 45 ani, din Craiova, cu privire la faptul că un bărbat ar fi agresat-o fizic în timp ce se afla în scara unui bloc din Craiova. La faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii care au desfăşurat activităţi în vederea depistării bărbatului în cauză. A fost identificat la scurt timp un tânăr de 28 de ani, din Craiova, care a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, în timp ce femeia de 45 de ani desfăşura activităţi de curăţenie la parterul unui bloc din Craiova, tânărul s-ar fi apropiat de aceasta din spate şi ar fi trântit-o la sol, cu scopul de a întreţine relaţii sexuale”, au explicat poliţiştii doljeni.

Face puşcărie pentru tentativă de viol

În aceeaşi zi, după ce a fost audiat, suspectul a fost reţinut de polițiști pentru 24 de ore. Bărbatul a fost acuzat de comiterea infracţiunii de tentativă la viol. Pe 5 mai, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, inculpatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Mandatul de arestare a fost emis de Judecătoria Craiova.

Ulterior, pe 26 mai, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatului. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care s-a pronunţat săptămâna trecută. Inculpatul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru tentativă de viol. În plus, instanţa a dispus ca bărbatul să nu comunice sau să se apropie de persoana vătămată pe o perioadă de 5 ani de la rămânerea definitivă a sentinţei.

Rămâne în arest preventiv

Judecătorii au mai hotărât ca bărbatul de 28 de ani să rămână în continuare în arest preventiv. Din pedeapsa de trei ani de închisoare se scade perioada petrecută de inculpat în arest(4 mai 2022 – la zi). Instanţa a a mai dispus prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de inculpat şi anchetatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS