24.5 C
Craiova
luni, 8 august, 2022
Știri de ultima orăEvenimentTentativă de viol în scara unui bloc din Craiova

Tentativă de viol în scara unui bloc din Craiova

Poliţiştii de la Secţia 3 au dispus, miercuri, reţinerea unui craiovean de 28 de ani, acuzat de comiterea infracţiunii de tentativă de viol. Potrivit oamenilor legii, miercuri după-amiază, suspectul ar fi încercat să violeze o femeie de 45 de ani. Incidentul a avut loc în scara unui bloc din Craiova, unde femeia făcea curăţenie.

Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că incidentul a fost sesizat chiar de victima tentativei de viol.

„În după amiaza zilei de ieri, poliţiştii Secției 3 Poliție au fost sesizați, prin apel 112, de o femeie de 45 ani, din Craiova, cu privire la faptul că un bărbat ar fi agresat-o fizic în timp ce se afla în scara unui bloc din Craiova. La faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii care au desfăşurat activităţi în vederea depistării bărbatului în cauză, fiind identificat la scurt timp un tânăr de 28 de ani, din Craiova, care a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, în timp ce femeia de 45 de ani desfăşura activităţi de curăţenie la parterul unui bloc din Craiova, tânărul s-ar fi apropiat de aceasta din spate şi ar fi trântit-o la sol, cu scopul de a întreţine relaţii sexuale”, au explicat poliţiştii doljeni.

Reţinut pentru tentativă de viol

Tot miercuri, după ce a fost audiat, suspectul a fost reţinut de polițiști pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de tentativă la viol. Bărbatul de 28 de ani a fost dus în arestul IPJ Dolj, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit Codului Penal, violul este raportul sexual cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punerea în imposibilitate de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa sau profitând de această stare. Pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi. Pedeapsa pentru tentativă de viol este aceeaşi ca pentru viol, ale cărei limite se reduc la jumătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS