26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPatru agenți ai unei firme de pază, judecați pentru purtare abuzivă

Patru agenți ai unei firme de pază, judecați pentru purtare abuzivă

Procurorii craioveni au dispus trimiterea în judecată a patru agenți de pază, acuzați de purtare abuzivă și distrugere. Potrivit oamenilor legii, pe 28 ianuarie, cei patru agenți au bătut doi bărbați în incinta unei stații peco. Motivul ar fi fost că victimele, care erau sub influența alcoolului, au sunat la firma de pază și au anunțat un fals incident la stația peco. Inculpații au fost arestați preventiv pe 2 februarie, iar la sfârșitul lunii martie au fost plasați sub control judiciar.

Potrivit oamenilor legii, cei patru inculpați sunt patru bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 53 de ani, agenți de pază la data faptelor.

”Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că, la data de 28 ianuarie, persoanele în cauză, s-ar fi deplasat, în calitate de agenţi de intervenţie ai unei firme de securitate şi pază din Craiova, la o staţie peco de pe Bulevardul Nicolae Romanescu, unde ar fi agresat fizic doi bărbaţi de 34 şi 41 de ani, ambii din Craiova, care au necesitat acordarea de îngrijiri medicale, fiind transportaţi la spital. De asemenea, cei în cauză ar fi provocat distrugeri uşii de acces în staţia peco, respectiv ar fi spart un geam termopan”, au precizat oamenii legii.

Judecați pentru purtare abuzivă și distrugere

Se pare că cei doi craioveni, care erau băuți, au sunat la firma de pază și au anunțat un fals incident la stația peco. Când au ajuns la adresa indicată, agenții au aflat că nu angajații stației peco solicitaseă intervenția, ci o altă persoană. Responsabilii pentru apel au fost găsiți în apropiere de agenți firmei de pază, care i-ar fi agresat.

Pe data de 2 februarie, cei patru bărbați au fost duși la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis solicitarea anchetatorilor și a dispus arestarea inculpaților pe o perioadă de 30 de zile.

Ulterior, pe 25 martie, judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus plasarea sub control a celor patru inculpați. Hotărârea instanței este definitivă.

Între timp, la sfârșitul lunii februarie, inculpații au fost deferiți justiției. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova și a intrat în procedură de cameră preliminară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS