17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentNegocieri pentru Contractul Colectiv de Muncă la CEO

Negocieri pentru Contractul Colectiv de Muncă la CEO

Sindicatele și admnistrația din Complexul Energetic Oltenia se întâlnesc luni la Târgu Jiu pentru a demara negocierile pentru Contractul Colectiv de Muncă. Este prima ședință a Comsiei de Negociere și urmează să fie stabilit cadrul general al discuțiilor dintre admnistrație și liderii de sindicat a celor patru federații reprezentative.

La întâlnirea de luni participă Federația Națională a Sindicatelor din Electricitate Univers, Federația Națională Mine Energie, Federația Energetica și Federația Sindicatelor Libere și Independente Petrol Energie. Va fi stabilit setul de documente pe care administrația companiei îl va pune la dispoziție sindicatelor înainte de începerea negocierilor. Va mai fi stabilit în general cadrul formal în care vor avea loc negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă. Mai există însă varianta ca în urma negocierilor să fie prelungit cu un an actualul Contract Colectiv de Muncă.

Este însă greu de crezut că se va apela la o asemenea formulă, mai ales că discuțiile încep destul de devreme. Contractul Colectiv de Muncă actual este valabil până la data de 1 aprilie 2022. Sindicatele și admnistrația trebuie să întocmească și calendarul ședințelor, precum și data finalizării discuțiilor. Contractul Colectiv de Muncă trebuie să fie depus la Inspectoratul Tertorial de Muncă Gorj pentru verificarea de legalitate și înregistrare pentru a putea produce efecte.

Burlan nu exclude creșteri de salarii la CEO

Daniel Burlan, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, a declarat că nu sunt excluse creșteri de salarii la companie. Cu toate acestea, legislația interzice ca în companiile de stat cu pierderi să aibă loc majorări de salari. De fiecare dată însă au fost identificate soluțiile legale pentru a se putea acorda creșteri de venituri la Complexul Energetic Oltenia. Daniel Burlan a declarat public faptul că fondul salarii va fi unul mai mare decât cel din 2021 și acest lucru creează premsele unor majorări.

Rămâne însă de stabilit nivelul acestora, în urma negocierilor cu sindicatele pentru noul Contract Colectiv de Muncă. Șeful Complexului Energetic Oltenia a lăsat să se înțeleagă și faptul că principul său de bază la negocieri este să fie menținute drepturile curente și să se vină și cu un procent de creștere, în conformitate cu posibiltățile financiare ale companiei energetice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS