-1.4 C
Craiova
vineri, 21 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentJudecaţi pentru trafic de droguri, sub control judiciar

Judecaţi pentru trafic de droguri, sub control judiciar

Magistraţii de la Curtea de Apel Craiova au dispus plasarea sub control judiciar a doi tineri de 23 şi 26 de ani, cetăţeni moldoveni, judecaţi pentru trafic de droguri de risc şi mare risc. Potrivit procurorilor DIICOT, cei doi suspecţi au comandat droguri pe internet, după care le-au consumat sau vândut către diverse persoane. Inculpaţii au fost arestaţi preventiv la sfârşitul lunii iulie.

Procurorii DIICOT au precizat că, în cursul zilei de 21 iulie, au fost făcute percheziţii domiciliare la trei persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc.

„Astfel, au fost descoperite droguri tip timbre şi alte tipuri de droguri de risc şi mare risc, precum şi dispozitive de mărunţire a drogurilor.

Din cercetări a reieşit faptul că două dintre cele trei persoane bănuite ar fi comandat drogurile printr-o reţea de internet şi le-ar fi primit prin poştă, iar, ulterior, le-ar fi consumat sau le-ar fi pus în vânzare către diverse persoane”, au precizat anchetatorii.

Judecaţi pentru trafic de droguri

Ulterior, după audieri, procurorii DIICOT au dispus reținerea pentru 24 de ore a doi dintre suspecţi. Este vorba de doi tineri, de 23 şi 26 de ani, cetăţeni moldoveni, cu rezidenţă în Craiova. Pe 22 iulie, Tribunalul Dolj a emis mandate de arestare pe numele celor doi inculpaţi. Mandatele de arestare au fost prelungite de instanţa de judecată de cinci ori, ultima oară pe data de 15 noiembrie.

Hotărârea Tribunalului Dolj a fost contestată de cei doi inculpaţi la Curtea de Apel Craiova, instanţă care le-a admis acţiunile la sfârşitul lunii noiembrie.

Judecătorii au hotărât să-i plaseze sub control judiciar pe cei doi inculpaţi pe o perioadă de 60 de zile. Instanţa a dispus ca cei doi tineri să respecte mai multe obligaţii pe perioada contolului judicar. Una dintre ele este să nu plece din judeţul Dolj decât cu acordul procurorilor. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

La sfârşitul lunii septembrie, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. În prezent, dosarul se află în procedură de cameră preliminară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Băiat de 11 ani, rănit într-un accident rutier la...

Un băiat în vârstă de 11ani a fost rănit...

ȘTIRI GdS