22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCondamnat cu suspendare după ce a plecat cu un poliţist agăţat de maşină

Condamnat cu suspendare după ce a plecat cu un poliţist agăţat de maşină

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au început judecarea apelului formulat de un bărbat de 50 de ani, condamnat la un an şi trei luni de închisoare pentru ultraj şi conducere cu permisul suspendat. Anchetatorii au reţinut că inculpatul a plecat de pe loc cu un autoturism de teren şi a prins un poliţist jumătate în mașină și jumătate în exterior. Poliţistul a fost târât de mașină pe o distanță de circa 200 metri. Incidentul a avut loc în decembrie 2019, în comuna Bucinişu, Olt.

Bărbatul de 50 de ani a fost deferit justiţiei în martie, anul acesta. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Caracal, instanţă care s-a pronunţat în iulie. Judecătorii au reţinut că, în seara zilei de 15 decembrie 2019, persoana vătămată a intrat de serviciu împreună cu un coleg.

În jurul orei 23.35, poliţiştii au tras pe dreapta un autoturism de teren care circula cu viteză redusă. Şoferul a explicat că nu are la el documentele cerute de oamenii legii. Mai departe, în urma verificărilor, şoferul a fost identificat ca fiind un bărbat domiciliat în Caracal. S-a mai stabilit că acesta figura în baza de date cu permisul suspendat.

A plecat cu poliţistul agăţat de maşină

Instanţa a mai reţinut că, după ce a cerut voie să încuie maşina, şoferul a încercat să fugă.

„În momentul în care persoana vătămată a ajuns în dreptul portierei dreapta față și a încercat să se urce în mașină, punând piciorul stâng în autoturism, conducătorul auto a pornit mașina și s-a pus în mișcare, lucrătorul de poliție rămânând jumătate în mașină și jumătate în exterior.

Agentul de poliție s-a prins cu mâna stângă de scaun și cu mâna dreaptă de levierul schimbătorului de viteză pentru a nu cădea, moment în care portiera dreapta față s-a închis prinzându-i piciorul între aceasta și pragul mașinii, fapt ce i-a provocat leziuni și suferințe fizice.

În momentul în care mașina s-a pus în mișcare și lucrătorul de poliție încerca să se urce pentru a nu cădea sub aceasta, i s-a agățat și tocul cătușelor, acest obiect căzându-i pe carosabil. În acel moment i s-au rupt și pantalonii de la uniformă”, se arată în hotărârea instanţei.

În final, poliţistul a reuşit să scoată cheia din contact şi să oprească maşina. Ulterior, oamenii legii au stabilit că şoferul avea o alcoolemie de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. Agentul de poliţie a avut nevoie de 8-9 zile de îngrijiri medicale.

Condamnat cu suspendare pentru ultraj

Bărbatul a recunoscut și regretat faptele comise „și a arătat că a săvârșita această faptă pe fondul emoției, speriat fiind de împrejurarea că consumase băuturi alcoolice și avea permisul suspendat”, se mai atară în hotărârea instanţei.

Inculpatul a fost găsit vinovat şi condamnat pentru cele două infracţiuni comise. Pentru ultraj a primit o pedeapsă de un an de închisoare. Pentru conducerea cu permisul suspendat a fost condamnat la 9 luni de închisoare. După contopirea celor două pedepse, a fost condamnat la un an şi trei luni de înschisoare. Instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei.

Inculpatul a fost obligat să respecte mai multe măsuri de supraveghere, dar şi să presteze 60 de zule de muncă în folosul comunităţii la Primăria Caracal sau Şcoala Gheorghe Magheru din Caracal.

Sentinţa a fost atacată cu apel de procurori. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Craiova. Luni, la primul termen de judecată, magistraţii craioveni au dispus amânarea pronunţării pentru data de 5 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS