32.8 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Două explozii au avut loc lângă aeroportul din Kabul

(VIDEO) Două explozii au avut loc lângă aeroportul din Kabul

-

Cel puțin 13 persoane au murit , iar peste 60 au fost rănite în cele două atacuri de la Kabul.

Centrul chirurgical din Kabul a transmis că 60 de persoane au ajuns la spital cu răni grave, în urma exploziilor din Kabul, precizează SkyNews.

Una dintre explozii a avut loc lângă un hotel unde erau cazate trupe și jurnaliști britanici, urmată de focul cu arme de calibru mic, în timp ce a doua explozie ar fi avut loc lângă una dintre porțile aeroportului, potrivit SkyNews.

“Putem confirma că explozia de la Poarta Abbey a fost rezultatul unui atac complex care a dus la o serie de victime ale SUA și civili. De asemenea, putem confirma cel puțin o altă explozie la sau lângă Hotelul Baron, la mică distanță de Abbey Gate. Vom continua să actualizăm”, potrivit secretarului de presă al Pentagonului.

Premierul Boris Johnson a fost informat cu privire la situația de pe aeroportul din Kabul și urmează să organizeze o întâlnire COBRA, în această după-amiază, informează SkyNews.

Președintele Joe Biden a fost informat despre explozia din fața aeroportului din Kabul, a transmis un oficial de la Casa Albă.

Corespondentul Sky News, Sally Lockwood, a declarat că explozia s-a produs în apropierea hotelului Baron, unde au fost cazate trupe britanice și jurnaliști. 

Ambasadorul Franței în Afganistan, David Martinon, a transmis un mesaj „tuturor prietenilor noștri afgani”. „Dacă vă aflați lângă porțile aeroportului, plecați urgent și feriți-vă. Este posibilă o a doua explozie”, a spus ambasadorul Franței pe Twitter.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) 47 de incidente legate de votare în Dolj

De la începutul procesului electoral, structurile Ministerului Afacerilor Interne...

ȘTIRI GdS