32.8 C
Craiova
duminică, 14 iulie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentVâlcea: A murit în secția de votare

Vâlcea: A murit în secția de votare

Un bărbat de 45 de ani a murit în secția de votare din satul Igoiu, comuna Alunu, din județul Vâlcea. Acesta a căzut din picioare chiar în clipa în care membrii comisiei îi dădeau buletinele de vot.

Vâlceanul a prezentat buletinul de identitate, iar în clipa în care a primit buletinele de vot s-a prăbușit la podea. I s-a acordat primul ajutor de către cei prezenți, până la sosirea ambulanței, însă medicii nu au mai putut să îl salveze. Președintele secției de vot din satul Igoiu, comuna Alunu, a oprit scrutinul până la venirea echipajului de Medicină Legală. În cauză s-a deschis dosar penal pentru elucidarea decesului.

Nu au fost alte incidente deosebite în toate cele 434 de secții de votare

La nivelul judeţului Vâlcea, procesul de votare a început fără producerea unor incidente deosebite la toate cele 434 de secții de votare.

Până la acest moment nu au fost sesizate incidente electorale grave sau de natură a afecta desfășurarea votului.

Până la ora 12:00, au fost semnalate mai multe incidente sau fapte ilegale în context electoral, unul s-a confirmat, constând în aceea că, la secția de votare nr. 52 din municipiul Râmnicu Vâlcea, a fost sesizat faptul că, o persoană a efectuat fotografii cu telefonul mobil în cabina de vot.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat faptul că un bărbat de 54 de ani, în timp ce se afla în cabina de vot, ar fi efectuat fotografii cu telefonul mobil.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 600 de lei.

În județul Vâlcea, de la începutul campaniei electorale au fost semnalate 28 de incidentele electorale sau fapte ilegale în context electoral, toate fiind verificate cu celeritate.

Din totalul acestora, 3 sesizări nu au fost de competența MAI, așa că au fost transmise pentru competentă soluționare către Autoritatea Electorală Permanentă.

Cele mai frecvente sesizări au vizat distrugerea sau deteriorarea materialor electorale – 12 sesizări.

Efectivele MAI au aplicat 13 sancțiuni contravenționale, respectiv 6 amenzi în valoare de 6.500 de lei și 7 avertismente.

Totodată, s-au întocmit 6 dosare penale cu privire la posibile infracțiuni.

15 de deținuți din arestul IPJ Vâlcea vor să voteze

În Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea se află 21 persoane private de libertate, cu drept de vot, iar 15 dintre acestea au solicitat exercitarea dreptului la vot prin intermediul urnei mobile.

Toate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne desfășoară activități, în sistem integrat, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiții de siguranță și pentru a verifica și sancționa cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale, cu respectarea principiilor care guvernează conduita profesională:

  • legalitate,
  • echidistanță,
  • imparțialitate,
  • disponibilitate și cu prioritatea interesului public.

Informații pe care trebuie să le cunoașteți

Aveţi dreptul la vot dacă aveţi 18 ani împliniți și nu v-a fost interzisă exercitarea acestui drept prin hotărâre judecătorească definitivă.

Puteți vota, azi, 9 iunie, între orele 07.00 și 22.00. Alegătorii care la ora 22.00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând, în afara sediului Secției de votare pentru a intra în localul de vot pot să își exercite dreptul de vot și pot vota până cel mult la ora 23.59.

Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112!

Citește și: Prezentatorul TV Michael Mosley, dispărut în timp ce era în vacanță în Grecia, găsit mort

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS