12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPoliţist judecat pentru mită şi trafic de influenţă

Poliţist judecat pentru mită şi trafic de influenţă

Instanţele au dispus începerea judecării unui polițist din cadrul Postului de Poliție Fărcașele, Olt, la data faptelor. Bărbatul este acuzat că a primt mită 750 de euro pentru a ”aranja” un dosar penal. Pentru că ar fi intervenit pe lângă procurorul de caz, polițistul este acuzat și de trafic de influență.

Potrivit anchetatorilor, agentul de poliţie a fost prins în flagrant, în timp ce primea mită 750 de euro.

”La data de 17.12.2020, în jurul orelor 11.30 – 11.45, agentul şef principal de poliţie M.G. a fost surprins, în flagrant, în timp ce primea suma de 750 euro de la martorul denunţător V.D.C., în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle sale de serviciu, sau în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare acestor îndatoriri, referitor la cercetările penale pe care poliţistul le-a efectuat într-un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care denunţătorul a fost cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de fals privind identitatea, astfel încât cercetările penale efectuate în respectivul dosar penal să-i fie favorabile denunţătorului”, au precizat anchetatorii.

Poliţist acuzat și de trafic de influență

Anchetatorii mai spun că același polițist a susținut că a intervenit pe lângă procurorul de caz pentru a da o soluție favorabilă în dosarul cu pricina.

”Totodată, agentul şef principal de poliţie M.G. s-a prevalat de o pretinsă influenţă asupra procurorului de caz, spunându-i denunţătorului că l-a determinat pe acesta să dispună o soluţie favorabilă, de netrimitere în judecată faţă de persoana sa”, au mai precizat anchetatorii.

Poliţist judecat pentru comiterea a două infracţiuni

Inculpatul a fost arestat preventiv pe data de 18 decembrie 2020. Mandatul de arestare a fost emis de Tribunalul Olt. Pe data de 23 decembrie, Curtea de Apel Craiova a respins contestaţia inculpatului. Ulterior, pe 18 ianuarie, anul acesta, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova l-au plasat pe inculpat în arest la domiciliu. Pe 10 martie, aceeaşi instanţă a dispus plasarea sub contol judiciar a inculpatului.

Între timp, pe 8 ianuarie, bărbatul a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Olt şi a intrat în procedură de cameră preliminară. La sfârşitul lunii martie, instanţa a respins cererile şi excepţiile formulate de inculpat şi a dispus începerea judecăţii.

Hotărârea Tribunalului Olt a fost constatată la Curtea de Apel Craiova, instanţă care s-a pronunţat ieri. Judecătorii craioveni au respins contestaţia ca nefondată. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă, aşa că Tribunalul Olt poate stabili primul termen de judecată în acest dosar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS