22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPolițist arestat pentru o mită de 750 de euro

Polițist arestat pentru o mită de 750 de euro

Judecătorii de la Tribunalul Olt au dispus, vineri, arestarea preventivă a unui polițist din cadrul Postului de Poliție Fărcașele, Olt. Bărbatul este acuzat că a primt mită 750 de euro pentru a ”aranja” un dosar penal. Pentru că a susținut că a intervenit pe lângă procurorul de caz, polițistul este acuzat și de trafic de influență.

Potrivit anchetatorilor, în acest dosar de luare de mită și trafic de influență este cercetat un agent-şef principal de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Fărcaşele, Olt. Bărbatul a fost reținut de procurori joi seara, după ce a fost prins în flagrant primind 750 de euro mită.

”La data de 17.12.2020, în jurul orelor 11.30 – 11.45, agentul şef principal de poliţie M.G. a fost surprins, în flagrant, în timp ce primea suma de 750 euro de la martorul denunţător V.D.C., în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle sale de serviciu, sau în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare acestor îndatoriri, referitor la cercetările penale pe care poliţistul le-a efectuat într-un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care denunţătorul a fost cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de fals privind identitatea, astfel încât cercetările penale efectuate în respectivul dosar penal să-i fie favorabile denunţătorului”, au precizat anchetatorii.

Acuzat și de trafic de influență

Anchetatorii mai spun că același polițist a susținut că a intervenit pe lângă procurorul de caz pentru a da o soluție favorabilă în dosarul penal.

”Totodată, agentul şef principal de poliţie M.G. s-a prevalat de o pretinsă influenţă asupra procurorului de caz, spunându-i denunţătorului că l-a determinat pe acesta să dispună o soluţie favorabilă, de netrimitere în judecată faţă de persoana sa”, au mai precizat anchetatorii.

Polițist arestat pentru 30 de zile

Polițistul a fost reținut joi seara, iar vineri a fost dus la Tribunalul Olt cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis solicitarea anchetatorilor și a dispus arestarea inculpatului pentru 30 de zile. Hotărârea Tribunalului Olt nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS