19.5 C
Craiova
marți, 17 mai, 2022
Știri de ultima orăEvenimentUn bărbat cu COVID-19 a murit așteptând un pat la terapie intensivă

Un bărbat cu COVID-19 a murit așteptând un pat la terapie intensivă

Un bărbat din oraşul Geoagiu, diagnosticat cu coronavirus în urmă cu zece zile şi pentru care familia sa a făcut un apel public pentru găsirea unui loc liber la ATI, a murit joi în spitalul din Deva, potrivit unui anunţ postat de fiica lui pe pagina personală de Facebook, potrivit Digi24.

Bărbatul de 67 de ani aştepta un loc liber la o secţie ATI de mai multe zile, iar familia a încercat să-l ajute sunând la mai multe spitale din ţară, în speranţa că se va găsi disponibil un pat de terapie intensivă cu dotările necesare, scrie Agerpres.

Toma Avrigean a fost confirmat pozitiv la infecţia cu noul coronavirus, la începutul lunii noiembrie. După ce starea sa de sănătate s-a degradat, bărbatul a fost internat la spitalul din Orăştie, iar de acolo a scris pe contul său de Facebook un mesaj prin care îi ruga pe oameni să se protejeze şi să respecte regulile impuse de autorităţi.

„Vă asigur că e groaznic: febră, cefalee, dureri abdominale, dureri musculare, capacitate respiratorie redusă, lipsa poftei de mâncare, insomnie, plus carantină de 14 zile. Purtaţi masca, dezinfectaţi-vă, păstraţi distanţă, evitaţi spaţiile aglomerate! Fac acest avertisment din prietenie. Nu ignoraţi virusul, el există şi nu vă doresc să suferiţi. Dumnezeu să ne binecuvânteze!”, scria, pe Facebook, bărbatul.

Potrivit fiicei sale, bolnavul a fost transferat miercuri la spitalul din Deva, unde a murit joi.

Într-un mesaj în care anunţă moartea tatălui său, tânăra promite că va face tot posibilul pentru a-i ajuta pe alţi oameni aflaţi în situaţia în care s-a aflat părintele ei.

„Tata, îţi promit că mă voi informa şi voi face tot posibilul să îi ajut pe alţii care sunt în aceeaşi situaţie în care ai fost şi tu! Dacă pe tine nu te-am putut ajuta, mai există o speranţă pentru alţii”, a notat pe contul său de Facebook, Alexandra Avrigean.

Judeţul Hunedoara a înregistrat joi un record în ceea ce priveşte numărul de îmbolnăviri de COVID-19, într-o singură zi, cu 412 cazuri de infecţie cu noul coronavirus, potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică. Rata de incidenţă la nivelul judeţului a cazurilor de COVID-19, cumulate în ultimele 14 zile, a ajuns la 2,86% la o mie de locuitori.

De la debutul pandemiei, în judeţul Hunedoara s-au îmbolnăvit de COVID-19 un număr de 6.140 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscop

BerbecFie că este vorba despre timpul tău, lucruri sau...

ȘTIRI GdS