8.6 C
Craiova
joi, 6 octombrie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentCondamnat definitiv pentru tentativa de omor din Craioviţa Nouă

Condamnat definitiv pentru tentativa de omor din Craioviţa Nouă

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât să condamne la patru ani şi şapte luni de închisoare un craiovean de 57 de ani, acuzat de tentativă de omor. Anchetatorii susțin că inculpatul a înjunghiat un bărbat după o altercaţie izbucnită într-un bar din cartierul Craioviţa Nouă. Incidentul a avut loc în primăvara anului trecut. Iniţial, judecătorii de la Tribunalul Dolj l-au condamnat pe inculpat la trei ani şi cinci luni de închisoare.

Incidentul în urma căruia un bărbat de 49 de ani a fost înjunghiat a avut loc în seara zilei de 28 mai 2019, după o ceartă izbucnită într-un bar din cartierul Craioviţa Nouă.
Procurorii doljeni spun că scandalul a început după ce un client a susţinut că cei de la masa alăturată i-au furat telefonul mobil.
„În jurul orei 19.15, persoana vătămată s-a ridicat de la masă şi a ieşit în stradă, unde avea autoturismul, iar martorul M. I. a mai rămas câteva momente, până când persoana vătămată a adus autoturismul în faţa localului. În momentul în care a intenţionat să părăsească terasa, martorul M.I. a realizat că nu mai are telefonul mobil şi a început o discuţie contradictorie cu inculpatul şi cu însoţitorii acestuia, cărora le-a reproşat dispariţia telefonului“, au reţinut anchetatorii.
De la discuţia aprinsă şi până la tentaivă de omor nu a mai fost decât un pas.

Înjunghiat cu un cuţit luat din bar

Procurorii doljeni mai spun că victima a fost înjunghiată cu un cuțit luat de agresor din bar.
„Inculpatul s-a deplasat în interiorul terasei, spre tejgheaua în spatele căreia se afla grătarul, şi, dintr-un coş, a luat un cuţit, cu care a revenit în stradă, deplasându-se în dreptul portierei din stânga faţă a autoturismului, unde se afla persoana vătămată, căreia i-a aplicat două lovituri cu cuţitul. Persoana vătămată a căzut la pământ, iar inculpatul a revenit pe terasă şi a pus cuţitul folosit la agresiune în coşul din care îl luase“, au mai reţinut procurorii.
Ulterior, amicul victimei a chemat o ambulanţă, iar bărbatul înjunghiat a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova.

Trei ani şi cinci luni de închisoare la Tribunalul Dolj

Inculpatul a fost acuzat de comiterea infracţiunilor de tentativă la omor şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, iar pe 29 mai a fost reţinut. Pe 30 mai 2019 a fost arestat preventiv. Mandatul de arestare a fost emis de judecătorii de la Tribunalului Dolj.
În septembrie 2019, inculpatul a fost trimis în judecată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat pe 2 iulie.
Inculpatul a fost condmanat la trei ani şi patru luni de închisoare pentru tentativă de omor. Pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice a primit trei luni de închisoare. După contopirea pedepselor, bărbatul de 57 de ani a fost condamnat la trei ani şi cinci luni de închisoare. Instanţa a constatat că, în decembrie 2019, între inculpat şi partea vătămată a fost încheiat un acord de mediere.

Condamnat definitiv pentru tentativă de omor

A urmat apelul, iar pe 20 octombrie, Curtea de Apel Craiova a dat o sentinţă definitivă în acest dosar.
Instanţa a hotărât să-l condamne pe inculpat la patru ani şi şapte luni de închisoare cu executare.
Din pedeapsa primită se scade perioada petrecută în arest de craioveanul de 57 de ani. Este vorba de perioada reţinerii şi arestării preventive (29 mai 2019 – 20 octombrie 2020).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS