Craiovean înjunghiat pentru un telefon mobil

Unitatea de Primiri Urgente
Unitatea de Primiri Urgente

Procurorii doljeni au cerut şi obţinut, la sfârşitul săptămânii trecute, arestarea preventivă a unui craiovean de 56 de ani, acuzat că a înjunghiat un bărbat după o altercaţie izbucnită într-un bar din cartierul Craioviţa Nouă. Pe scurt, anchetatorii au reţinut că altercaţia a izbucnit după ce un bărbat a susţinut că i-a fost furat telefonul mobil de pe masă. Inculpatul este tatăl unui tânăr din Craiova, trimis recent în judecată în dosarul privind atacul armat din cartierul craiovean Rovine.

Potrivit anchetatorilor, victima a fost înjunghiată în seara zilei de 28 mai, după o ceartă izbucnită într-un bar din cartierul Craioviţa Nouă. În acea seară, Gabriel Şerban, de 49 de ani, se afla la masă împreună cu un amic, martor în acest dosar. La masa alăturată stătea Marian Olaru, de 56 de ani, care era însoţit de doi bărbaţi.


Procurorii doljeni spun că scandalul a început după ce amicul lui Şerban a susţinut că cei de la masa alăturată i-au luat telefonul mobil.


„În jurul orei 19.15, persoana vătămată Şerban Gabriel s-a ridicat de la masă şi a ieşit în stradă, unde avea autoturismul, iar martorul M. I. a mai rămas câteva momente, până când persoana vătămată a adus autoturismul în faţa localului. În momentul în care a intenţionat să părăsească terasa, martorul M.I. a realizat că nu mai are telefonul mobil şi a început o discuţie contradictorie cu inculpatul Olaru Marian şi cu însoţitorii acestuia, cărora le-a reproşat dispariţia telefonului“, au reţinut anchetatorii.

De la reproşuri şi până la tentaivă de omor nu a mai fost decât un pas.

După ce a înjunghiat victima, a pus cuţitul de unde l-a luat

Procurorii doljeni mai spun că, iniţial, Olaru l-ar fi atacat cu o roată de bicicletă pe Şerban.

„Inculpatul Olaru Marian s-a apropiat de autoturism, a ridicat de jos o roată de bicicletă pentru copii şi a aruncat cu ea prin geamul coborât al portierei, în persoana vătămată Şerban Gabriel, care se afla la volan. Această acţiune l-a determinat pe Şerban Gabriel, care pusese în mişcare autoturismul, să oprească şi să deschidă portiera din stânga.

În acest timp, inculpatul Olaru Marian s-a deplasat în interiorul terasei, spre tejgheaua în spatele căreia se afla grătarul, şi, dintr-un coş, a luat un cuţit, cu care a revenit în stradă, deplasându-se în dreptul portierei din stânga faţă a autoturismului, unde se afla persoana vătămată, căreia i-a aplicat două lovituri cu cuţitul. Persoana vătămată Şerban Gabriel a căzut la pământ, iar inculpatul Olaru Marian a revenit pe terasă şi a pus cuţitul folosit la agresiune în coşul din care îl luase“, au mai reţinut procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.


Ulterior, amicul lui Şerban a chemat o ambulanţă, iar bărbatul înjunghiat a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova. Inculpatul a fost acuzat de comiterea infracţiunilor de tentativă la omor şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, iar joi, pe 30 mai, a fost arestat preventiv printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj.
Olaru a recunoscut comiterea faptei în faţa procurorului de caz.

Fiul inculpatului, în arest la domiciliu


Alexandru Constantin, fost Olaru, fiul lui Marian Olaru, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv la sfârşitul lunii martie, într-un dosar în care este acuzat de tentativă de omor, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Procurorii au reţinut că Alexandru Constantin şi alţi trei inculpaţi din dosar au atacat un bărbat cu bâte şi săbii. Incidentul a avut loc în dimineaţa zilei de 15 ianuarie, în cartierul craiovean Rovine. Pe data de 7 mai, instanţa de judecată a hotărât să-l plaseze pe Constantin în arest la domiciliu.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.