9 C
Craiova
marți, 27 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Percheziţii la contrabandiştii de ţigări

Percheziţii la contrabandiştii de ţigări

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus, săptămâna trecută, arestarea la domiciliu a şase persoane acuzate de contrabandă şi consituirea unui grup infracţional. Tot săptămâna trecută, procurorii DIICOT au dispus efectuarea a 18 percheziţii la domiciliile suspecţilor. Au fost confiscate aproape 15.000 de pachete de ţigări netimbrate, dar şi diverse sume de bani.

Procurorii DIICOT din Craiova susţin că suspecţii se ocupau cu vânzarea de ţigări de contrabandă în Craiova şi judeţul Dolj.

„În perioada iulie 2019 – octombrie 2020, pe raza județului Dolj, s-a constituit și a activat o grupare infracțională organizată, specializată în comercializarea de țigarete provenite din contrabandă.
Liderul grupării asigura aprovizionarea cu țigarete de contrabandă a membrilor de pe palierul II. Aceștia, la rândul lor, le comercializau către diverse persoane, distribuitori finali, care fie le valorificau în incinta unor magazine sătești de pe raza județului Dolj, fie le comercializau stradal, în Piața Centrală a municipiului Craiova”, au precizat procurorii DIICOT.

Percheziţii la contrabandiştii de ţigări

Miercuri, pe 14 octombrie, procurorii DIICOT, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova au efectuat un număr de 18 percheziții la domiciliile suspecţilor. În urma percheziţiilor au fost ridicate 14.644 pachete de țigarete. În plus, au fost ridicate sumele de 46.325 lei, 19.270 euro şi 110 lire.
După audieri, anchetatorii au dispus reţinerea a şase persoane suspectate de contrabandă şi constituirea unui grup infracţional organizat.

O zi mai târziu, cei şase au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa nu a fost de acord cu propunerea anchetatorilor şi a dispus arestarea la domiciliu a inculpaţilor.
Cei şase inculpaţi sunt din Craiova(4), Gogoşu şi Amărăştii de Jos.

Pedepse pentru contrabandă cu ţigări

În martie, anul acesta, Tribunalul Dolj a condamnat şapte doljeni trimişi în judecată de procurorii DIICOT pentru constituirea unui grup infracţional şi contrabandă. Cei şapte inculpaţi au fost acuzaţi că, în perioada martie 2016 – martie 2017, au vândut ţigări de contrabandă pe raza judeţului Dolj. Cinci dintre inculpaţi au primit pedepse cuprinse între un an şi şase luni şi trei ani de închisoare cu suspendare. Alţi doi au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare cu executare.

Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 20 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscop

BerbecInformațiile care îți sunt oferite azi pot...

ȘTIRI GdS

Gorj: Pacient găsit spânzurat de gratiile unei fereste, la...

Un pacient a fost găsit spânzurat luni seară de gratiile unei ferestre, la Secția Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din...

Italia înregistrează 17.012 noi cazuri de coronavirus în ultimele...

Italia a raportat luni 17.012 noi infecţii cu coronavirus, precum și 141 de decese, cu 13 mai multe față de duminică. Numărul...

Imagini spectaculoase cu o haită de lupi, surprinse în...

O haită de lupi a fost filmată în timp ce se deplasează într-o pădure din județul Neamț. Imaginile, în care apar cel...

Ce școli din Dolj își trimit elevii acasă din...

Explozia cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în tot mai multe şcoli din Dolj duce la închiderea a tot mai multe unităţi de...

Noi gene asociate autismului şi altor patologii neurologice, descoperite...

Cercetătorii dintr-o echipă internaţională, care a avut o importantă participare spaniolă, au descoperit noi gene asociate autismului şi altor tulburări neurologice, relatează...

Urmează câteva zile mai calde decât normalul perioadei, dar...

După o perioadă de câteva zile în cursul acestei săptămâni, când valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal, după...