10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment20 noi cazuri de COVID-19 la Penitenciarul Craiova

20 noi cazuri de COVID-19 la Penitenciarul Craiova

Administraţia Naţională a Penitenciarelor(ANP) anunţă că au fost identificate 20 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 la Penitenciarul Craiova. Asta după ce, iniţial, şapte deţinuţi fuseseră testaţi pozitiv. Potrivit ANP, tratamentul specific este asigurat în cadrul Penitenciarului Spital București-Jilava.

Reprezentanţii ANP spun că, în total, la Penitenciarul Craiova au fost confirmate 27 de cazuri.

„Având în vedere confirmarea pozitivă SARS-CoV-2 a 7 persoane custodiate de Penitenciarul Craiova, administrația locului de deținere și Direcția de Sănătate Publică Dolj au demarat verificările pentru stabilirea contacților și a potențialei surse de infectare. Astfel, prin aplicarea de teste, au fost identificate alte 20 de cazuri de îmbolnăvire. Persoanele în cauză nu prezintă simptome specifice COVID-19 și se aflau cazate în același spațiu. Tratamentul specific le va fi asigurat în cadrul PenitenciaruluiSpital București-Jilava, conform metodologiei interne” a transmis ANP.

Continuă testarea deţinuţilor şi cadrelor penitenciarului

Reprezentanţii ANP mai spun că vor fi testaţi toţi deţinuţii penitenciarului, dar şi cadrele.

„Pentru limitarea potențialului risc, se continuă testarea întregului efectiv de deținuți și a cadrelor unității.
Administrația locului de deținere urmează indicațiile Direcției de Sănătate Publică Dolj și implementează măsurile stabilite la nivel de sistem (dezinfectare spații, intensificare triaj epidemiologic cadre și deținuți, intensificare monitorizare medicală deținuți)”, susţine ANP.

Potrivit ANP, „până la finalizarea anchetei epidemiologice, sursa de infectare rămâne incertă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS