13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFemeia care a lovit un poliţist cu maşina, reţinută pentru 30 de zile

Femeia care a lovit un poliţist cu maşina, reţinută pentru 30 de zile

-

O femeie aflată la volanul unui autoturism a lovit intenționat cu mașina un polițist pe motocicletă care o urmărea, după ce a refuzat să oprească la semnalele acestuia. Şoferiţa a fost reţinută pentru 30 de zile.

Urmărire ca-n filme

Întâmplarea desprinsă parcă dintr-un film de acţiune a avut loc miercuri seară, la o ieşire din oraşul Buzău.

Un poliţist aflat în patrulă pe motocicletă a oprit în trafic o şoferiţă, cu intenţia de a-i pune în vedere să remedieze defecţiunile observate la sistemul de iluminare şi semnalizare auto. Oprirea s-a făcut la intersecţia bulevardelor Bălcescu şi Unirii. Şoferiţa s-a speriat şi a pornit în trombă pe bulevardul Nicolae Bălcescu, apoi şi-a continuat cursa pe străzi, îndreptându-se spre o ieşire din oraş. Femeia a trecut pe culoarea roşie a semaforului prin două intersecţii.

La un moment dat, în intersecţia din faţa unui supermarket, poliţistul a ajuns-o din urmă pe şoferiţă, moment în care femeia a intrat cu maşina în el, apoi şi-a continuat fuga.

Proiectată în faţa unui taximetru, motocicleta de poliţie a luat foc instantaneu, după ce, în urma impactului, i-a explodat rezervorul. Participanţii la trafic au intervenit pentru stingerea focului. O cameră de supraveghere instalată la ieşirea din Buzău, spre Ploieşti, a surprins toată întîmplarea.

Reţinută pentru 30 de zile

După coliziune, poliţistul de 29 de ani a fost azvârlit de pe motocicletă. Costumul şi casca l-au protejat şi s-a ales doar cu o entorsă la încheietura mâinii drepte. Agentul a reuşit să se ridice singur de pe asfalt şi şi-a alertat colegii.

În urmărirea femeii au fost trimise mai multe echipaje. Aceasta a fost prinsă la zece kilometri distanţă de oraş, pe DN 1B.

După ce a fost reţinută de poliţie, şoferiţa a fost testată pentru consum de alcool şi droguri, rezultatele fiind negative. În cursul nopţii, a trecut şi printr-o expertiză psihiatrică, necesară anchetei penale.
Joi, tânăra a fost adusă la Parchet, pentru mandat, apoi la tribunal. Ea a primit mandat de arestare pentru 30 de zile, cea mai gravă dintre acuzaţii fiind tentativa de omor.

Psiholog la o regie autonomă a Primăriei Bucureşti

Femeia are 32 de ani, este psiholog şi lucrează la RA-APPS Bucureşti. Ea venise miercuri de la Bucureşti într-o comună buzoiană, la bunica ei. Miercuri seară, a ajuns în municipiul Buzău cu gândul de a se întâlni cu o rudă. Aici a avut loc accidentul soldat cu rănirea la o mână a poliţistului pe motocicletă. Rudele susţin că în ultima vreme era foarte schimbată, anxioasă, însă nu le-a spus niciodată dacă avea probleme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Dr. Simona Frăsie, o poveste de film: Medicina, o...

“Ce vrei să te faci când vei fi mare?”...

ȘTIRI GdS