12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFost șef al Direcției pentru Agricultură Gorj, sub control judiciar

Fost șef al Direcției pentru Agricultură Gorj, sub control judiciar

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus, ieri, menținerea controlului judiciar față de fostul director executiv al Direcției pentru Agricultură Județeană Gorj. Bărbatul este acuzat de comiterea infracţiunilor de luare de mită şi fals în declaraţii, ambele în formă continuată. În toamna anului trecut, inculpatul a fost condmanat la 3 ani și o lună de închisoare.

Procurorii DNA din Craiova anunţau, în vara anului trecut, trimiterea în judecată a directorului executiv al Direcției pentru Agricultură Județeană Gorj. Acesta a fost acuzat de comiterea infracţiunilor de luare de mită şi fals în declaraţii, ambele în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii anticorupţie au reţinut că bărbatul a primit mită de la patru persoane. Suma totală primită drept mită ar fi fost de 7.800 de lei.

„În perioada octombrie – decembrie 2018, inculpatul Tănăsescu Dan, în calitate de director executiv în cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Gorj, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a pretins și a primit de la patru persoane suma totală de 7.800 de lei. Banii respectivi au fost pretinși și primiți de inculpat în scopul realizării demersurilor necesare obținerii subvenției pentru programul „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”, au explicat anchetatorii.

Nereguli în declarațiile de avere

Anchetatorii uau mai susținut că acelaşi Dan Tănăsescu a făcut menţiuni nereale în declaraţiile de avere din anii 2014-2016. Acesta este motivul pentru care este acuzat și de fals în declaraţii.

„Din analiza declarațiilor de avere, din perioada 2014 – 2016, date pe propria răspundere de către inculpatul Tănăsescu Dan, a rezultat faptul că acesta a făcut, în cuprinsul lor, mențiuni necorespunzătoare adevărului, în totală contradicție cu situația reală de fapt. Nu a menționat suma totală deținută ca active financiare și implicit nici achiziționarea de unități la un fond de investiții“, susţin procurorii DNA din Craiova.

Judecat la Curtea de Apel Craiova

În noiembrie 2019, inculpatul a fost condamnat la 3 ani și o lună de închisoare. Sentința a fost dată de Tribunalul Gorj. În plus, inculpatul a fost amendat cu 20.000 de lei.

Instanța a mai dispus restituirea cauțiunii(50.000 lei), dar și confiscarea sumelor de la inculpat a sumelor de 126.562 lei şi 30.130 euro. Hotărârea instanței a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova. Dosarul a ajuns la Craiova în decembrie, anul trecut. Următorul termen de judecată a fost stabilit de instanță pentru data de 15 mai.

Fost șef al Direcției pentru Agricultură Gorj, sub control judiciar

Ieri, instanța a dispus menținerea controlului judiciar față de inculpat. ”Menţine măsura preventivă a controlului judiciar faţă de inculpatul Tănăsescu Dan, condamnat prin sentinţa penală nr. 247/08.11.2019, pronunţată de Tribunalul Gorj, în dosarul nr. 2114/95/2019, ca fiind legală si temeinică. Definitivă”, se arată în hotărârea instanței.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS