Acasă Eveniment Fostul director al Direcției Agricole Gorj, judecat la Craiova

Fostul director al Direcției Agricole Gorj, judecat la Craiova

-

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au început, cu o amânare, judecarea apelului formulat de fostul director al Direcției Agricole Gorj, Dan Tănăsescu. Acesta a fost deferit justiţiei pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi fals în declaraţii. În noiembrie, anul trecut, inculpatul a fost condamnat la trei ani şi o lună de închisoare cu executare. În plus, a primit o amendă de 20.000 de lei.

Procurorii DNA din Craiova dispuneau, în iulie 2019, trimiterea în judecată a lui Dan Tănăsescu, directorul executiv în cadrul Direcției Agriculture Gorj la data faptelor. Este vorba de luare de mită şi fals în declaraţii, ambele în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în octombrie şi decembrie 2018, inculpatul a primit suma de 7.800 de lei de la patru persoane.

„Inculpatul Tănăsescu Dan, în calitate de director executiv în cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Gorj, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a pretins și a primit de la patru persoane suma totală de 7.800 lei. Banii respectivi au fost pretinși și primiți de inculpat în scopul realizării demersurilor necesare obținerii, de către acele persoane, a subvenției pentru programul „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate“. La data de 13 decembrie 2018, inculpatul Tănăsescu Dan a primit de la una dintre cele patru persoane suma de 2.000 de lei (o parte din cei 7.800 lei), moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante“, au susţinut procurorii DNA.

În 2018, valoarea ajutorului de minims pentru cultivatorii de tomate a fost de 3.000 euro/beneficiar. Anchetatorii au mai precizat că, în perioada 2014-2016, inculpatul a făcut menţiuni nereale în declaraţiile de avere.

Închisoare şi amendă

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Gorj în iulie, anul trecut. Câteva luni mai târziu, în noiembrie, instanţa s-a pronunţat. Inculpatul a fost condamnat la trei ani şi o lună de închisoare pentru luare de mită şi fals în declaraţii. În plus, a primit o amendă de 20.000 de lei.
De asemenea, judecătorii au dispus confiscarea de la inculpat a sumelor de 126.562 lei şi 30.130 euro. Procurorii DNA puseseră sechestru pe sumele de 120.762 lei și 30.130 euro.

Fostul director al Direcției Agricole Gorj, judecat la Craiova

Sentinţa a fost atacată cu apel de inculpat la Curtea de Apel Craiova. Dosarul a ajuns la Craiova în decembrie, iar primut termen de judecată a fost stabilit pentru începutul lunii februarie. La primul termen, judecătorii craioveni au dispus amânarea judecării apelului pentru data de 13 martie. Motivul este că, încă de pe 27 ianuarie, magistraţii craioveni judecă numai cauzele urgente.

ȘTIRI VIDEO GdS

Jurnal de antreprenor. SPIACT Craiova întâmpină sincope în aprovizionarea cu piese

Firma are 103 angajați și nu a întrerupt activitatea. Probleme apar la aprovizionarea cu diverse repere necesare în producție. „La produsele complexe, ca ale noastre, dacă lipsește o piesă nu putem face produsul“, a spus administratorul SPIACT.

Cine suspendă popririle pe conturile debitorilor

ANAF nu mai face popriri pe conturi, dar trimite somații și titluri executorii în continuare. Cei care aveți popriri pe conturi instituite dinainte de situația de urgență, mare atenție! Suspendarea popririi o face terțul. Adică banca, angajatorul sau Casa de pensii.