10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentA tâlhărit bătrâne pentru a-şi cumpăra droguri

A tâlhărit bătrâne pentru a-şi cumpăra droguri

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus, miercuri condamnarea unui minor de 17 ani, acuzat de comiterea mai multor infracţiuni de tâlhărie. Instanţa a dispus internarea inculpatului într-un centru de detenţie pe o perioadă de cinci ani pentru comiterea a 11 infracţiuni de tâlhărie. De obicei, victimele minorului erau femei în vârstă, cărora le fura bijuteriile. „Partenerul“ minorului, un tânăr de 19 ani, va fi internat într-un centru educativ pe o perioadă de un an.

Judecătorii craioveni dispuneau, în iulie 2018, trimiterea în judecată a doi inculpaţi. Unul, care avea 15 ani la data faptelor, a fost acuzat de comiterea a două infracţiuni de tâlhărie. Verişorul său, care avea 17 ani la data faptelor, a fost acuzat de complicitate.
Anchetatorii au reţinut că, pe 17 martie 2017, minorul de 15 ani a tâlhărit o femeie de 70 de ani. Tâlhăria a avut loc pe strada Maramureş, în jurul prânzului.

„Inculpatul a întrebuințat violențe față de persoana vătămată V.I., de 70 ani, căreia i-a smuls din ureche un cercel din aur cu greutatea de 4 grame. Inculpatul I.I. a asigurat paza locului faptei, iar după săvârșirea infracțiunii au mers în cartierul Romanești, unde au vândut bunul sustras“, au reţinut anchetatorii.

În acelaşi fel au procedat cei doi şi pe 24 iulie 2017. Minorul de 15 ani i-a smuls lănţişorul de la gât unei femei de 85 de ani. Şi de data acesta, i-a fost complice verişorul.

A tâlhărit bătrâne pentru a-şi cumpăra droguri

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care s-a pronunţat în iulie 2019. Judecătorii craioveni au reţinut că faptele au fost comise de minor pentru a-şi cumpăra droguri. „Motivația care a stat la baza adoptării conduitei infracționale a fost determinată de obținerea unor foloase materiale în scopul procurării de droguri, de teribilismul și imaturitatea specifică vârstei. Minorul precizează că a început să comită infracțiuni patrimoniale la vârsta de 13-14 ani, din curiozitate și teribilism“, a reţinut instanţa.

Tâlhari la drumul mare, condamnaţi cu executare


Acelaşi minor a fost condamnat în 2018 în alte două dosare de tâlhărie. După contopirea pedepselor, instanţa a dispus internarea inculpatului într-un centru de detenţie pe o perioadă de cinci ani. În total, în sarcina inculpatului au fost reţinute 11 infracţiuni de tâlhărie. La data condamnării, minorul era internat în Centrul Educativ Buziaș.
Instanţa a dispus ca al doilea inculpat să fie internat într-un centru educativ pe o perioadă de un an.
A urmat apelul, iar miercuri, Curtea de Apel Craiova a dat o sentinţă definitivă în acest dosar. Judecătorii au respins acţiunile inculpaţilor, aşa că aceştia urmează să execute pedepsele stabilite de Judecătoria Craiova.

Femei tâlhărite în plină stradă

Tot în iunie, anul trecut, poliţiştii doljeni reţineau alţi trei craioveni, suspectaţi de comiterea unor infracţiuni de tâlhărie.
„Poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova au identificat trei tineri de 16, 18 şi 23 de ani, din Craiova, bănuiţi de săvârşirea a două infracţiuni de tâlhărie. Pe 26 februarie, tânărul de 18 ani i-a sustras unei femei, prin exercitarea de acte cu violenţă, un telefon mobil. În ziua de 31 mai, acelaşi tânăr, împreună cu altul de 16 ani, i-au sustras unei femei, în timp ce aceasta se deplasa pe bulevardul Decebal, un lănțișor din aur pe care îl purta la gât. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul de 23 de ani ar fi săvârşit acte de instigare la infracţiunea de tâlhărie“, au precizat poliţiştii doljeni.

Cei trei suspecţi au fost reţinuţi pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, respectiv instigare la tâlhărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS