15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTineri de 16 şi 18 ani, tâlhari la drumul mare

Tineri de 16 şi 18 ani, tâlhari la drumul mare

Oamenii legii au dispus reţinerea a trei tineri din Craiova, cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani, suspectaţi de comiterea a două infracţiuni de tâlhărie. Mai exact, cei trei au atacat pe stradă două femei, cărora le-au furat un lănţişor de aur şi un telefon mobil. În urmă cu câteva zile, un alt craiovean de 18 ani a fost arestat pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.


Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, cei trei craioveni sunt acuzaţi de tâlhărie, respectiv instigare la tâlhărie.
„Poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova au identificat trei tineri de 16, 18 şi 23 de ani, din Craiova, bănuiţi de săvârşirea a două infracţiuni de tâlhărie. Pe 26 februarie, tânărul de 18 ani i-a sustras unei femei, prin exercitarea de acte cu violenţă, un telefon mobil. În ziua de 31 mai, acelaşi tânăr, împreună cu altul de 16 ani, i-au sustras unei femei, în timp ce aceasta se deplasa pe bulevardul Decebal, un lănțișor din aur pe care îl purta la gât. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul de 23 de ani ar fi săvârşit acte de instigare la infracţiunea de tâlhărie“, au precizat poliţiştii doljeni.

Luni, cei trei suspecţi au fost reţinuţi pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie duşi la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă.

Arestat preventiv pentru tâlhărie

Un alt craiovean, tot de 18 ani, a fost arestat preventiv pentru tâlhărie în urmă cu aproape o săptămână. Oamenii legii au explicat că, pe 6 iunie, suspectul a atacat pe stradă o femeie de 46 de ani, căreia i-a rupt de la gât un lănţişor de aur. 
Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar pe 7 iunie a fost arestat preventiv printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova. Inculpatul a contestat hotărârea instanţei, iar ieri, Tribunalul Dolj i-a respins acţiunea. Hotărârea Tribunalului Dolj este definitivă, aşa că tânărul de 18 ani rămâne în arest cel puţin 30 de zile.
Potrivit Codului Penal, furtul săvârşit prin întrebuinţarea de violenţe sau ameninţări se pedepseşte cu închisoarea de la doi la şapte ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS