30 C
Craiova
sâmbătă, 11 iulie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Începe judecata în dosarul şpăgilor de la Psihiatrie

Începe judecata în dosarul şpăgilor de la Psihiatrie

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins contestaţia formulată de fosta şefă a Secţiei de Psihiatrie din cadrul SJU Slatina. Asta înseamnă că Tribunalul Olt poate începe judecarea celor cinci inculpaţi din acest dosar. Anchetatorii au reţinut că un infirmier de la Secţia de Psihiatrie, dar şi şefa secţiei au primit mită diverse sume de bani. În schimbul banilor, medicii ar fi trebuit să elibereze diverse documente.

Cei cinci inculpaţi din acest dosar au fost trimişi în judecată în aprilie, anul acesta. Anchetatorii au reţinut infracţiunile de luare şi dare de mită, dar şi de cumpărare de influenţă. Au fost puşi sub acuzare fosta şefă a Secţiei de Psihiatrie şi un infirmier. Alte trei persoane au fost acuzate de cumpărare de influenţă.

„Cumpărătorul de influenţă, în luna mai 2017, i-a dat inculpatului C.I., infirmier în cadrul Secţiei Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, suma de 250 de lei, în schimbul promisiunii inculpatului că va interveni şi va determina cadrele medicale competente să elibereze actele necesare procedurii de revizuire periodică a încadrării în grad de invaliditate. În baza aceleiaşi activităţi infracţionale, cumpărătorul de influenţă a mai dat suma de 1.000 de lei inculpatului C.I., în luna februarie 2018, acesta promiţând că va trafica influenţa sa în rândul medicilor competenţi a elibera actele medicale necesare încadrării sale în grad de handicap“, au explicat anchetatorii.

Mită în bani, whisky şi cafea

Acelaşi cumpărător de influenţă a fost acuzat şi de dare de mită. Asta pentru că i-ar fi dat 100 de lei şefei Secţiei de Psihiatrie.
Alt inculpat, acuzat de cumpărare de influenţă, i-ar fi dat infirmierului 400 de lei. La mită a fost adăufată o sticlă de whisky şi un pachet de cafea. În schimbul mitei, infirmierul a promis că va „aranja“ eliberarea actelor medicale pentru revizuirea periodică a încadrării în grad de invaliditate.

Mita a ajuns şi la şefa Secţiei de Psihiatrie

Procurorii olteni au mai explicat că şefa Secţiei de Psihiatrie a comis două infracţiuni de luare de mită.
„Referitor la medicul specialist M.C. din cadrul Secţiei Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, care îndeplineşte şi funcţia de şef secţie, în sarcina sa s-au reţinut două acte materiale de luare de mită. La data de 16.05.2017 a primit suma de 300 lei de la inculpata V.F. în legătură cu urgentarea unor acte medicale (…) privind acordarea prelungirii concediului medical pentru cumpărătorul de influenţă. La data de 29.06.2017 a primit suma de 100 de lei de la cumpărătoarea de influenţă Z.F., în legătură cu urgentarea unor acte medicale (…) privind internarea medicală continuă a acesteia în cadrul Secţiei de Psihiatrie a SJU Slatina din perioada 29.06.- 6.07.2017 şi emiterea scrisorii medicale din data de 6.07.2017“, au mai explicat anchetatorii.

Începe judecata în dosarul şpăgilor de la Psihiatrie

Cei cinci inculpaţi au fost trimişi în judecată pe 25 aprilie, anul acesta. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Olt, după care a intrat în procedură de cameră preliminară.
În iulie, instanţa a dispus începerea judecării inculpaţilor. „Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Mischie Cristina, Constantin Ilie, Vlaicu Florina, Jianu Marilena, Pistolea Marin“, au hotărât judecătorii.

Hotărârea instanţei a fost contestată de medicul Cristina Mischie la Curtea de Apel Craiova. Instaţa a respins acţiunea inculpatei săptămâna trecută, printr-o hotărâre definitivă.
În aceste condiţii, Tribunalul Olt poate începe judecarea celor cinci inculpaţi. Deocamdată, instanţa nu a fixat primul termen de judecată în acest dosar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Foarte important pentru românii care pleacă în Grecia: până...

Românii care vor să intre în Grecia pe la punctul de frontieră Promachonas nu vor putea intra în țară dacă nu li...
00:01:54

VIDEO: 71 de arestări după protestele din Serbia

Poliţia a arestat 71 de persoane, inclusiv un britanic şi un tunisian, după violenţele izbucnite vineri seară la o manifestaţie desfășurată în...

Universitatea Craiova – FCSB | CCA a desemnat brigada...

CCA a desemnat sâmbătă brigada de arbitri care vor împărți dreptatea la derbiul dintre Universitatea Craiova și FCSB. Astfel,...

30 de cazuri noi de coronavirus în județul Gorj

Alte 30 de persoane din județul Gorj au fost confirmate cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

Universitatea Craiova – FCSB | Cristiano Bergodi: Îmi doresc...

Antrenorul formației Universitatea Craiova, Cristiano Bergodi, a prefațat întâlnirea cu FCSB. Derbiul etapei a 7-a din play-off-ul Ligii 1 se dispută duminică, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

Orban, revoltat după amânarea legii carantinei: „Nu înțeleg de...

Premierul Ludovic Orban s-a declarat revoltat și indignat după amânarea unei decizii în senat pe legea carantinei și izolării. El a comentat...