24.4 C
Craiova
duminică, 22 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateMedic-șef din cadrul SJU Slatina, pus sub acuzare pentru luare de mită, suspendat din activitate

Medic-șef din cadrul SJU Slatina, pus sub acuzare pentru luare de mită, suspendat din activitate

Procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au pus-o sub acuzare pentru fapte de corupție pe șefa Secției Psihiatrie din cadrul SJU Slatina, medicul Cristina Mischie.
Acuzațiile procurorilor vin ca urmare a extinderii cercetărilor începute în ianuarie, când un infirmier din cadrul SJU Slatina, chiar din secția Psihiatrie, logodnica acestuia, dar și un angajat din cadrul DGASPC Olt, precum și pacienții care au cumpărat influență, au fost vizați de anchetă.
Alături de medicul Cristina Mischie, pentru care s-a dispus și controlul judiciar pentru 60 de zile, interzicându-i-se să mai desfășoare activitatea în spital și să mai ocupe funcția de șef al secției, au mai fost puși sub acuzare, pentru cumpărare de influență, doi suspecți.
„Referitor la cumpărătorul de influenţă Z.F. s-a reţinut că  în luna mai 2017, i-a dat inculpatului C.I., infirmier în cadrul Secţiei Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, suma de 250 lei, în schimbul promisiunii  inculpatului că va interveni şi  va determina cadrele medicale competente-medici  să elibereze actele necesare procedurii de revizuire periodică a încadrării  în grad de invaliditate, apoi, în baza aceleiaşi activităţi infracţionale, cumpărătorul de influenţă a mai dat suma de 1.000 lei inculpatului C.I., în luna februarie 2018, acesta promiţând că va trafica influenţa sa în rândul medicilor competenţi a elibera  actele medicale necesare încadrării sale în grad de handicap“, spun procurorii, prin intermdiul unui comunicat de presă. Același pacient i-a înmânat, la indicația infirmierului, și medicului Crisna mischie 100 lei. Medicul ar mai fi luat de la un alt pacient o sumă de bani, respectiv 300 lei, prin intermediul logodnicei infirmierului, banii provenind de la cumpărătorul de influenţă Berlinschi Georgeta (condamnată,  deja, de către Tribunalul Olt, ca urmare a încheierii unui acord de recunoaştere a vinovăţiei).
Cel de-al doilea cumpărător de influență pus în urmă cu două zile sub acuzare a dat 400 lei, cafea și whiskey. „Cât priveşte pe cel de-al doilea cumpărător de influenţă P.M., în sarcina acestuia s-a reţinut un singur act material constând în aceea că, la data de 22.05.2017, a dat inculpatului C.I., prin intermediul concubinei acestuia V.F., suma de 400 lei, o sticlă de whisky şi un pachet de cafea, în schimbul promisiunii  că va interveni şi  va determina cadrele medicale competente-medici, să elibereze actele medicale necesare procedurii de revizuire periodică a încadrării  în grad de invaliditate  şi emiterii deciziilor medicale asupra capacităţii sale de muncă“, au mai precizat procurorii.
Medicului Cristina Mischie i-a fost suspendat contractul de muncă, a declarat managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea, la șefia secției fiind numită dr. Adela Săndulescu.
Alina Mitran

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Final nebun în Premier League! City a câştigat campionatul...

Manchester City a câştigat campionatul Angliei în sezonul 2021-2022...

ȘTIRI GdS