40.3 C
Craiova
luni, 15 iulie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBărbat filmat cu un topor în mână, într-un microbuz şcolar

Bărbat filmat cu un topor în mână, într-un microbuz şcolar

-

Un bărbat a fost filmat cu un topor în mână, în timp ce coboară dintr-un microbuz plin cu elevi, în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Ce spun elevii

Elevii spun că „sunt de la ţară şi sunt obişnuiţi cu unelte din gospodărie”. Însă, conducerea ISJ susţine că bărbatul nu avea ce să caute în microbuzul şcolar.

Tatăl unor elevi care mergeau la şcoala din Nimigea, judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost filmat în timp ce cobora din microbuzul şcolar cu un topor în mână. Astfel, astăzi au început două anchete.

Copiii s-au plâns părinţilor că le este frică

Bărbatul care a postat imaginile pe Facebook susţine că nu este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru, iar copiii sunt speriaţi.

„De o săptămână, un individ cu toporul ascuţit provoacă teroare în autobuzul şcolar ce transportă elevi pe ruta Floreşti – Nimigea de Jos, unii dintre ei cu vârste mici, de clasă pregătitoare. (…) Copiii s-au plâns părinţilor că le este frică să mai călătorească în aceste condiţii, mai ales că omul se comportă ciudat şi agresiv, ameninţându-i cu securea dacă nu îi cedează locul pe scaun, în microbuz”, se arată în postarea publicată pe un grup de Facebook.

„Au fost dispuse verificări de poliştii Secţiei 6 care este în zona comunei Nimigea. Până la această oră ştim că persoana nu este recalcitrantă, dar se efectuează verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc incidentul”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb.

Regulile trebuie să se aplice

O anchetă a fost declanşată şi la nivelul Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud.

„Este o faptă, fără dubiu, care nu avea voie să se întâmple. Bărbatul nu avea voie să se urce în microbuz. Aştept deocamdată raportul scris de la directorul instituţiei de învăţământ care a declanşat o cercetare în acest caz. Deşi au apărut informaţii că bărbatul ar fi circulat de mai multe ori în aceste condiţii, elevii din microbuz au declarat că numai ieri s-a întâmplat acest lucru şi nici nu au coşmaruri întrucât sunt de la ţară şi sunt obişnuiţi cu unelte din gospodărie. Dar, fără doar şi poate, este un lucru care nu trebuia să se întâmple! Se putea întâmpla oricând o nenorocire pentru că toporul era neasigurat.

Este în totalitate vina şoferului în acest caz, indiferent de cauza nobilă. Bărbatul în cauză este părinte, tată a trei elevi de la şcoală, şi mergea în comună pentru a da o mână de ajutor. Regulile trebuie să se aplice, regulamentul spune că nimeni nu are voie în microbuz în afară de şofer şi de elevi, iar aceste reguli se aplică. Nu se comentează”, a declarat, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Bistriţa Năsăud, Camelia Tabără.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Proiectul de lege privind măsuri de gestionare a...

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat luni proiectul de lege...

ȘTIRI GdS