21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFace puşcărie după ce a spart capul unui poliţist

Face puşcărie după ce a spart capul unui poliţist

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât să-l condamne definitiv pe craioveanul acuzat că a spart capul unui poliţist cu telefonul mobil. Instanţa a menţinut pedeapsa de doi ani şi jumătate de închisoare cu executare, stabilită în martie de Judecătoria Craiova. 

Procurorii craioveni spun că totul a început cu o depăşire neregulamentară şi s-a terminat cu o acuzaţie de ultraj. Astfel, în seara zilei de 19 septembrie 2018, un echipaj de poliţişti a observat pe strada Bariera Vâlcii un Fiat care a făcut o depăşire neregulamentară. Mai exact, şoferul a depăşit pe linie continuă și în zona unei treceri de pietoni. Mai departe, agenții de poliție au hotărât să plece în urmărirea autoturismului pentru a-i aplica şoferului o sancțiune contravențională.

Şoferul nu a oprit şi a fost urmărit mai mulţi kilometri de oamenii legii. 
„Inculpatul nu a oprit autoturismul, din contră a accelerat, încercând să se sustragă controlului. Acesta a efectuat mai multe depășiri ale autoturismelor din față, mărind viteza de deplasare pentru a se sustrage controlului (…). Autospeciala de poliție avea pornite semnalele acustice și luminoase“, au reţinut anchetatorii.

Poliţist lovit cu telefonul şi cu pumnul

Procurorii au mai explicat că, în final, şoferul fugar a oprit pe strada Bălceşti. Bărbatul era în maşină cu prietena sa. Aici au ajuns şi poliţiştii, iar până la ultraj nu a mai fost decât un pas. 

„Persoana vătămată a coborât din partea dreaptă față a autospecialei de poliție și a făcut doi-trei pași către cei doi strigând să se oprească. Inculpatul nu s-a oprit, ba din contră, a mărit pasul. Când agentul de poliție a plecat către el în pas alergător, inculpatul s-a întors și a aruncat cu un telefon mobil către agentul de poliție, lovindu-l în zona frunții. Inculpatul l-a mai lovit pe agentul de poliție cu pumnul mâinii drepte în zona posterioară urechii stângi“, mai spun oamenii legii. Ulterior, şoferul a fugit pe un câmp din apropiere. Asta în timp ce poliţistul lovit a tras mai multe focuri de armă în plan vertical.

Oamenii legii nu au reuşit să pună mâna pe şoferul fugar. Acesta s-a prezentat singur la poliţie după aproximativ două ore. Este vorba de craioveanul Marius Cauc, de 32 de ani.

În faţa procurorilor, inculpatul a recunoscut parţial comiterea faptei. „Nu a recunoscut întocmai loviturile aplicate agentului de poliție după ce l-a lovit cu telefonul mobil în frunte, declarând că este posibil să îl fi lovit pe agent când acesta a încercat să îl imobilizeze“, după cum au mai consemnat procurorii în rechizitoriul întocmit.

Judecata şi pedeapsa

Acest dosar de ultraj a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova pe 9 octombrie 2018, iar pe 29 martie, instanţa s-a pronunţat. Inculpatul şi-a recunoscut fapta, iar judecătorii craioveni l-au condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru ultraj. De asemenea, instanţa a hotărât ca inculpatul să-i achite poliţistului suma de 3.000 de lei cu titlul de despăgubiri morale. Hotărârea Judecătoriei Craiova a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova, instanţă care a dat o hotărâre definitivă pe 2 septembrie. 

Face puşcărie după ce a spart capul unui poliţist

Judecătorii au respins apelurile fomulate de poliţist şi inculpat, aşa că acesta din urmă trebuie să execute pedeapsa stabilită de Judecătoria Craiova. Din pedeapsa primită se scade perioada în care inculpatul a fost reţinut, arestat preventiv şi la domiciliu. Este vorba de perioada 20 septembrie 2018 – 8 iulie 2019.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS