14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraioveanul care a spart capul unui poliţist, condamnat cu executare

Craioveanul care a spart capul unui poliţist, condamnat cu executare

Magistraţii de la Judecătoria Craiova au hotărât, vineri, să-l condamne la doi ani şi jumătate de închisoare pe craioveanul acuzat că a spart capul unui poliţist cu telefonul mobil. În plus, instanţa a dispus ca inculpatul să-i achite poliţistului lovit suma de 3.000 de lei drept despăgubiri morale.

Craioveanul Marius Cauc, de 32 de ani, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de ultraj în octombrie, anul trecut. Anchetatorii au susţinut că, în seara zilei de 19 septembrie, bărbatul a agresat un poliţist care încercase să-l oprească în trafic.
Astfel, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, un echipaj de polițiști de la Serviciul Rutier, care acționa pe Centura de Nord, a făcut semnal de oprire unui autoturism Fiat, care depășise neregulamentar un alt autoturism. Șoferul nu a oprit la semnalul oamenilor legii, așa că aceștia din urmă au plecat în urmărirea lui și au reușit să-l oprească pe șoseaua Bălcești. „Întrucât șoferul nu a oprit la semnal, poliţiștii au pornit în urmărirea lui cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, reușindu-se blocarea în trafic a autoturismului. În momentul în care polițiștii încercau să-l imobilizeze, șoferul a lovit unul dintre polițiști cu telefonul în zona capului“, au precizat oamenii legii. După aceea, șoferul a rupt-o la fugă, iar unul dintre agenți a tras mai multe focuri în aer, însă nu a reușit să-l prindă.
Ulterior, șoferul fugar s-a prezentat la sediul IPJ Dolj. Oamenii legii au stabilit că este vorba de Marius Cauc, de 32 de ani, din Craiova, însă nu au găsit vreun motiv pentru care bărbatul nu a vrut să oprească la semnalul polițiștilor. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. De asemenea, bărbatul avea permis de conducere, iar autoturismul pe care îl conducea avea ITP și poliță RCA valabile. Inculpatul a fost arestat preventiv pe 20 septembrie 2018, iar pe 13 octombrie a fost plasat în arest la domiciliu.

Pedeapsă cu executare pentru ultraj

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova pe 9 octombrie 2018, iar vineri, pe 29 martie, instanţa s-a pronunţat. Inculpatul şi-a recunoscut fapta, iar judecătorii craioveni l-au condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru ultraj. Din pedeapsa primită se scade perioada în care inculpatul a fost reţinut, arestat preventiv şi la domiciliu (20 septembrie 2018 – la zi).
De asemenea, instanţa a mai hotărât ca inculpatul să rămână în continuare în arest la domiciliu, dar şi să-i achite poliţistului lovit cu telefonul în cap suma de 3.000 de lei cu titlul de despăgubiri morale. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de părţile din dosar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS