17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisIar Kontaveit, iar înfrângere! Sorana Cîrstea, eşec în optimi la Sankt Petersburg

Iar Kontaveit, iar înfrângere! Sorana Cîrstea, eşec în optimi la Sankt Petersburg

Sorana Cîrstea a pierdut partida din optimile de finală ale turneului WTA 500 de la St. Petersburg. Finalista Turneului Campioanelor din 2021 s-a impus cu 6-4, 7-5, după o oră și 32 de minute de joc.

Sorana Cîrstea a început bine partida, dar a ratat trei șanse de break în debutul primului set.Primul break al partidei a fost realizat de Kontaveit, care s-a distanțat la 4-2, dar Sorana a răspuns foarte bine și a reușit rebreak-ul. La 5-4 pentru jucătoarea din Estonia, Cîrstea și-a pierdut serviciul, iar Kontaveit și-a adjudecat primul set.

În setul al doilea s-a mers cap la cap cu serviciul până la 3-3, când Sorana a reușit break-ul. În game-ul următor, pe propriul serviciu, Cîrstea a avut o minge de 5-3, dar Kontaveit a reușit să întoarcă, realizând rebreak-ul. La 6-5 pentru adversară, Sorana a avut un game slab pe propriul serviciu, iar Kontaveit a închis partida, după ce a avut la dispoziție trei mingi de break.

Kontaveit a încheiat cu 37 de winners (33 Cîrstea) şi cu mai puţine erori neforţate, 29 (34 pentru Sorana).

După înfrângerea din optimi, Sorana Cîrstea va primi 9.500 de dolari şi 55 de puncte WTA. Ea va continua în proba de dublu de la St. Petersburg, alături de Raluca Olaru. Cele două fac echipă în circuitul WTA pentru prima oară din 2009, iar în primul tur au trecut de perechea Lydmyla Kichenok/Jelena Ostapenko, scor 2-6, 6-4, 10-2. În turul al doilea al probei de dublu, Cîrstea și Olaru vor întâlni joi perechea Anastasia Potapova/Vera Zvonareva. 

Citeşte şi: Totu-i perfect la Sankt Petersburg! Irina Begu s-a calificat şi ea în optimi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS