22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisPrea tare Keys! Jaqueline Cristian a părăsit Australian Open cu zâmbetul pe buze

Prea tare Keys! Jaqueline Cristian a părăsit Australian Open cu zâmbetul pe buze

Jaqueline Cristian a fost învinsă de americanca Madison Keys cu 6-2, 7-5, miercuri, la Melbourne, în runda a doua a turneului Australian Open. Cristian (23 ani, 69 WTA), la prima sa participare la un Grand Slam, s-a înclinat după o oră şi jumătate în faţa unei adversare în mare formă în acest debut de an.

Madison Keys (26 ani, 51 WTA) a fost net superioară la serviciu şi a început meciul cu un 4-0, câştigând primul set cu 6-2. Keys a debutat cu dreptul şi în actul secund (2-0), dar apoi Jaqueline a câştigat trei ghemuri la rând şi a fost la conducere cu 3-2, mai întâi, apoi 4-3, 5-4. Keys a luat ultimele trei ghemuri ale setului şi s-a impus cu 7-5.

Keys a dominat la capitolul winners, 23-16, în timp ce raportul la erori neforţate a fost echilibrat, 34-36. Jaqueline Cristian s-a ales cu un cec de 154.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA.

„Sunt pozitivă după toată experiența de la AO“

La finalul meciului, Jaqueline Cristian a vorbit despre jocul cu Keys, dar și despre partida de dublu, unde face pereche cu nemțoaica Andrea Petkovic. Cele două vor întâlni cuplul Gabriela Ruse / Simona Halep.

„Pentru mine e un turneu bun, chiar și acest meci a fost ok. Am avut șanse cu Madison, dar sunt fericită că am jucat turul doi. E prima dată când încep cu o victorie la Grand Slam. Mi-am dorit foarte mult să ajung aici. Mai am multe de învățat. Sunt pozitivă după toată experiența Australian Open. Am fost aproape în setul doi. Am avut momente când m-am relaxat și am început să înțeleg mai multe din meci și din ce se întâmpla în momentul respectiv. M-am focusat doar pe joc. Am avut multe șanse, unele nu le-am gestionat foarte bine, dar s-a văzut și experiența adversarei. Să joc cot la cot cu o jucătoare aflată în primele 50 e un lucru pozitiv.

Nu e ușor să joci contra româncelor. O să fie un meci foarte bun. Sunt foarte fericită pentru acest dublu. Va fi o primă experiență pentru mine să joc dublu aici alături de Andrea“, a spus Jaqueline, pentru Prosport.

Citeşte şi: Irina Begu: „Jocul meu nu a strălucit, dar nu am renunţat în nicio clipă“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS