10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisJaqueline Cristian şi Gabi Ruse merg la braţ în sferturile de la Palermo

Jaqueline Cristian şi Gabi Ruse merg la braţ în sferturile de la Palermo

Jaqueline Cristian s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Palermo (Italia), dotat cu premii totale de 189.708 de euro, după ce a învins-o, miercuri seară, pe chinezoaica Qinwen Zheng, în două seturi, scor 6-1, 6-4.

Cristian (23 ani, 159 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 26 de minute în faţa unei adversare care în primul tur o învinsese pe a doua favorită, rusoaica Liudmila Samsonova.

În partida cu Qinwen Zheng, Cristian a dominat clar primul set, adjudecat cu 6-1, dar actul secund a fost mai echilibrat. Românca a avut 2-0, Zheng a egalat, 2-2, dar imediat Jaqueline a făcut un nou break, care a făcut în cele din urmă diferenţa (6-4). Asiatica a comis multe erori neprovocate, având nu mai puţin de 9 duble greşeli.

Românca se impusese şi în primul său duel cu Zheng (18 ani, 171 WTA), în 2019, în prima rundă a unui turneu ITF la Roma, cu 6-3, 6-2.

Jaqueline Cristian şi-a asigurat un cec de 4.677 de euro şi 60 de puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe franţuzoaica Oceane Dodin (24 ani, 120 WTA), a şasea favorită, victorioasă cu 7-6 (7), 6-4 în faţa rusoaicei Vitalia Diatcenko. Dodin a câştigat singura partidă directă, anul trecut, la Macon (Franţa), în sferturi, cu 3-6, 6-3, 6-4.

Ruse câştigă şi când nu joacă

Tot miercuri, Elena Gabriela Ruse s-a calificat în sferturi, fără joc, după retragerea elveţiencei Jil Teichmann, iar în sferturi o va înfrunta pe italianca Lucian Bronzetti, victorioasă cu 6-3, 6-1 în faţa americancei Grace Min. Va fi primul duel dintre Ruse şi Bronzetti (22 ani, 190 WTA).

Dacă vor câştiga în sferturi, Cristian şi Ruse vor fi adversare în semifinale.

Menţionăm că Gabriela Ruse a reuşit, miercuri, să se califice în sferturi şi la dublu, alături de sârboaica Olga Danilovic, după 6-2, 6-7 (4), 10-6 cu Maddison Inglis (Australia)/Samantha Murray Sharan (Marea Britanie). Ruse şi Danilovic şi-au asigurat un cec de 1.854 de euro şi 60 de puncte WTA al dublu, urmând să joace în sferturi contra cuplului Erin Routliffe (Noua Zeelandă)/Kimberley Zimmermann (Belgia), cap de serie numărul patru.

Citeşte şi: Să înceapă Olimpiada! România, pregătită să scrie istorie!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS