5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisTurneul de la Madrid a fost anulat oficial

Turneul de la Madrid a fost anulat oficial

Turneul de tenis Masters 1000 de la Madrid, programat în perioada 12 – 20 septembrie, a fost anulat. Anunţul a fost făcut de către organizatori.

„După ce au examinat situaţia luni întregi, organizatorii Mutua Madrid Open au fost nevoiţi să anuleze turneul din cauza conjuncturii dificile provocate de infecţia cu Covid-19 la toate nivelurile”, se arată într-un comunicat.

Săptămâna trecută, guvernul regiunii Madrid a recomandat anularea turneului de tenis Masters 1000, programat pentru septembrie în capitala Spaniei, din cauza răspândirii coronavirusului.

Programat iniţial pentru luna mai, turneul de la Madrid a fost amânat pentru perioada 12 – 20 septembrie în calendarul modificat în urma pandemiei. Dar reapariţia unor focare de coronavirus în Spania i-a determinat pe organizatori să se îndoiască de faptul că desfăşurarea competiţiei se va face fără complicaţii de sănătate care ar afecta jucătorii, publicul şi angajaţii. Astfel, autorităţile regionale au recomandat ca turneul să nu aibă loc din cauza evoluţiei actuale a Covid-19.

Decizia finală privind desfăşurarea Mutua Madrid Open 2020 va fi luată de Ion Ţiriac şi Super Slam Ltd., proprietarul licenţei turneului.

La începutul lunii trecute, tenismanul spaniol Rafael Nadal a anunţat că va juca la Masters 1000 de Madrid, lăsând să planeze îndoiala în legătură cu prezenţa sa la US Open. Acum, fostul lider mondial a anunţat că nu va mai face deplasarea în America.

Citeşte şi: Schimbare de planuri. Simona Halep s-ar fi înscris la US Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS