10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisRomânia nu cedează. Ana Bogdan a obținut primul punct la Fed Cup

România nu cedează. Ana Bogdan a obținut primul punct la Fed Cup

Ana Bogdan a restabilit egalitatea în întâlnirea România – Rusia, din play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup. Românca a învins-o pe rusoaica Veronika Kudermetova, cu scorul de 6-3, 6-7 (5), 6-1, vineri seară, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Ana Bogdan (90 WTA), cea mai bine clasată jucătoare din echipa României, a învins-o pe Kudermetova (38 WTA), după două ore şi 13 minute.

Începutul partidei a fost destul de echilibrat, Kudermetova reuşind un prim break. Apoi, Ana Bogdan a revenit şi a legat trei ghemuri la rând, câştigând primul set cu 6-3.

În actul secund, Kudermetova s-a desprins la 4-2, dar jucătoarea română nu a cedat și a egalat la patru. S-a ajuns în cele din urmă în tibreak, unde reprezentanta Rusiei a înclinat balanţa în favoarea ei pe final. Aceasta s-a impus cu 7-6 (5).

Ana, imbatabilă în setul trei

În setul decisiv, Ana s-a dezlănțuit și nu i-a dat nicio șansă adversarei. Aceasta s-a impus cu 6-1 și a adus primul punct României în acest duel.

Sâmbătă, de la ora 14:00, se vor întâlni Ana Bogdan şi Ekaterina Alexandrova, în ziua a doua de Fed Cup. A doua partidă de simplu a zilei le va aduce față în față pe Elena Gabriela Ruse şi Veronika Kudermetova.

Bogdan şi Alexandrova au fost adversare o singură dată, rusoaica ieşind învingătoare în 2017, în calificări la Toronto, cu 6-1, 6-2.

Meciul de dublu va opune perechile Irina Bara (98 WTA la dublu)/Raluca Olaru (47 WTA la dublu) – Ana Blinkova (63 WTA la dublu)/Ana Kalinskaia (95 WTA la dublu).

Citește și: Gabriela Ruse, înfrângere în două seturi în primul joc de Fed Cup cu Rusia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS