15.6 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal / „U“ Craiova şi-a îndeplinit misiunea în Banat: trei puncte cu CSU Timişoara!

Handbal / „U“ Craiova şi-a îndeplinit misiunea în Banat: trei puncte cu CSU Timişoara!

Echipa masculină de handbal Universitatea Craiova a debutat cum nu se putea mai bine în noul sezon al Diviziei A, Seria A. Formaţia din Bănie a câştigat pe terenul formaţiei CSU Timişoara cu scorul de 32-29 şi astfel porneşte cu un moral ridicat într-un sezon care pare mult mai complicat decât precedentele.

Trupa lui Dumitrescu şi Popescu a câştigat ambele reprize în Banat, la diferenţe mici, dar a ştiut cum să gestioneze momentele importante ale meciului, cu toate că lotul a fost schimbat într-o proporţie destul de mare. După 16-15 la pauză, oltenii au continuat să aibă iniţiativa şi să rămână cu un pas înaintea adversarilor. La final, bucuria a fost de partea Craiovei, care se poate întoarce cu toate punctele acasă.

Universitatea Craiova: Manea, Iovănescu (4), Trandafirescu (2), Alinţi (1), Ianaşi (4), Dumuţa, Grad (4), Nica, Tudosie (1), Gheorghiţă, Micu (3), Guşatu (10), Ruşeanu (1), Coadălată (2). Antrenori: Costin Dumitrescu, Cătălin Popescu.

Pentru Universitatea Craiova va urma un duel în propriul fief în runda a doua, cu CSM Reşiţa, una dintre pretendentele la promovare.

Costin Dumitrescu: „Am avut momente în care am arătat foarte bine“

Costin Dumitrescu, antrenorul Universităţii Craiova, s-a arătat mulţumit de rezultatul final, dar şi de unele aspecte din jocul echipei sale. Totuşi, acesta a avertizat că disputa cu Reşiţa, din etapa a doua, va fi cu totul diferită.

„O victoriei importantă, dar mă aşteptam să fie mult mai clară, pentru că am arătat bine în teren. Însă e primul joc, iar acesta vine cu emoţii, cu integrarea celor noi, care nu este nici pe departe perfectă, bineînţeles. Cel mai bine este să vedem lucrurile pozitive şi să lucrăm la cele care nu ne-au ieşit aşa cum ne doream. Atmosfera este bună, în special cea din vestiar, între cei care au venit acum şi jucătorii mai vechi, liderii.

Sunt mulţumit de rezultat şi poate un pic mai puţin de jocul în ansamblu. Chiar şi aşa, am avut momente în care am arătat foarte bine, momente care ne-au îndreptăţit să credem într-o victorie cât mai clară. Ne-am permis să jucăm cu copii de 17-18 ani în teren, deci asta este clar direcţia în care noi vrem să mergem. Normal, există şi riscul de a pierde meciul, dar ne dorim să investim în viitor. Vrem să crească aceşti copii pe lângă cei cu experienţă şi să se dezvolte.

Urmează un meci total diferit cu Reşiţa. Un adversar bun te obligă să faci un meci pe măsură şi vom fi obligaţi să ne prezentăm la un alt nivel. Practic trebuie să fim mult mai pragmatici în teren. Un adversar mai valoros te mobilizează mai bine decât unul mai modest, deci categoric vom avea o atitudine pozitivă la meciul cu Reşiţa“, a declarat Costin Dumitrescu.

Citeşte şi: SCMU Craiova – SCM Vâlcea s-a suspendat 24h! A picat lumina de trei ori în Polivalentă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS