8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalFlorentin Pera, noul selecţioner al naţionalei feminine de handbal

Florentin Pera, noul selecţioner al naţionalei feminine de handbal

Forentin Pera va fi noul selecționer al naționalei feminine de handbal. Tehnicianul îi va lua locul lui Adi Vasile pe banca tehnică a tricolorelor.

Şeful FRH, Constantin Din, a ajuns la concluzia că e nevoie de o schimbare, iar Pera s-a bucurat de o susținere totală. Acesta a primit 13 din cele 14 voturi ale antrenorilor din Liga Florilor. Singurul care s-a abținut a fost chiar Adi Vasile, tehnician la CSM București, notează Gsp. În consecință, numirea lui Florentin Pera pe banca naționalei feminine de handbal a devenit doar o formalitate.

„Echipa națională reprezintă pentru mine o mare onoare dar și o mare responsabilitate. Vin la echipa națională cu sufletul deschis, gândul și dorința de a forma un climat prorice performanței, totodată voi pune accent pe unitatea grupului care să aibă ca elemente de bază munca, disciplina și spiritul de sacrificiu pentru culorile echipei naționale.Obiectivul pe termen scurt este de a valorifica la maxim potențialul jucătoarelor și de a forma o echipă competitivă care să lupte pentru fiecare minge pana la ultima picătură de energie indiferent de adversar.

Sunt un antrenor care se dedică 100% la fiecare meci și a acest lucru vreau sa îl transmit și sa îl vad pe teren la toate jucătoarele.Eu consider că valoarea grupului învinge valoare individuală și datorită acestui fapt voi urmări să îmbunătățim jocul colectiv la nivelul așteptărilor propriilor suporteri. Obiectivul nostru principal este calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024“, a declarat Pera.

Florentin Pera a câștigat în sezonul trecut Cupa Rusiei, cu CSKA Moscova. Fostul antrenor de la Vâlcea s-a impus cu echipa sa în finala disputată la Krasnodar, cu 25-22, în fața mult mai titratei Rostov Don.

Citeşte şi: Accidentările dau totul peste cap la SCM! Transfer de urgenţă înainte de startul sezonului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS