13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalAlexandru Dedu şi FRH au fixat obiectivul României la CM: un loc în primele 10!

Alexandru Dedu şi FRH au fixat obiectivul României la CM: un loc în primele 10!

Aproximativ o săptămână ne desparte de startul Campionatului Mondial de handbal feminin, iar România este pregătită să debuteze în competiţia supremă. „Tricolorele“ vor participa la competiţia din Spania în perioada 1-20 decembrie, alături de marile puteri ale handbalului mondial.

Naționala feminină a României este singura care a participat la toate cele 24 de ediții de până acum. Va fi prima ediție care va aduna la start 32 de echipe, printre acestea aflându-se și România.

Echipa antrenată de Adi Vasile nu a nimerit deloc într-o grupă rea. Va avea două formații accesibile, Iran (3 decembrie) şi Kazahstan (5 decembrie). Din prima urnă, cea a favoritelor, România a dat însă peste „piaza rea”, echipa de care parcă nu poate scăpa: Norvegia (7 decembrie). A întâlnit-o, de fiecare dată, la toate marile competiții, în ultimul timp.

Medaliata cu bronz de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Norvegia, a lăsat România acasă după turneul preolimpic din Muntenegru, în luna martie. Anul trecut, la Europene, Norvegia a învins din nou România, 28-20. Ultima victorie a „tricolorelor” vine de la Euro 2018, în Franța.

Nu ne propunem prea mult

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat, marţi seara, într-o conferinţă de presă, că obiectivul echipei naţionale feminine a României la Campionatul Mondial din Spania (1-20 decembrie) este clasarea în primele zece locuri.

„Este un început de drum al echipei naţionale, care are ca scop final Parisul (n.r. – participarea la JO de la Paris 2024). Iar la acest Mondial sunt condiţii speciale din cauza pandemiei, din cauza realităţii din România, din cauza faptului că, pentru moment, cea mai bună jucătoare a lumii nu va face parte din echipa României (n.r. – Cristina Neagu). Obiectivul echipei naţionale, din punctul de vedere al federaţiei, ţinând cont de realitatea actuală, este un loc în primele 10. Ar fi un loc meritoriu, care ne-ar asigura şi locuri bune în tragerile la sorţi viitoare.

La Campionatul Mondial mă aştept să văd o echipă unită a României, o echipă care se bate la fiecare meci şi care încearcă să fie mai bună şi să se autodepăşească. Dar, cel mai important lucru este să ieşim din acest Campionat Mondial cu o echipă în sensul adevărat al cuvântului, cu oameni cărora le pasă unii de alţii şi încearcă să fie mai buni, pentru că asta este baza pe care dorim să construim drumul spre Jocurile Olimpice de la Paris”, a spus Dedu, citat de Agerpres.

Ne descurcăm şi fără Neagu!

Alexandru Dedu este conștient că naționala României nu se poate lupta cu cele mai tari echipe din lume, mai ales că din echipa lui Adi Vasile va lipsi cea mai bună jucătoare: Cristina Neagu. Totodată, acesta este de părere că aceasta este ocazia perfectă pentru ca jucătoarele tinere din lot să devină handbaliste marcante în prima reprezentativă.

„Ceea ce trebuie să înţelegem toţi este că handbalul a fost înainte de Cristina Neagu, ne-am bucurat şi ne bucurăm să avem cea mai bună jucătoare a lumii. Handbalul va fi la fel şi după Cristina Neagu. Ceea ce sperăm noi este ca, din acest grup care se pregăteşte pentru Campionatul Mondial, să răsară nişte personalităţi, să prindă curaj şi să devină jucătoare marcante precum Cristina. Dacă avem şansa ca şapte jucătoare tinere să prindă curaj la acest Campionat Mondial, iar apoi să vină şi Cristina, deja va fi un plus pentru viitorul echipei României”, a mai punctat preşedintele FRH.

Citeşte şi: Simona Halep va colabora, din nou, cu Teo Cercel! Vezi anunţul sportivei!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS