11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalRomânia, un egal in extremis în Austria! Bazaliu menţine speranţele calificării la EURO

România, un egal in extremis în Austria! Bazaliu menţine speranţele calificării la EURO

Naționala de handbal feminin a României a trăit un meci dramatic în Austria și a scos un egal în preliminariile Euro 2022, 33-33. La pauză, echipa noastră a avut un avantaj de cinci goluri, dar totul s-a schimbat în partea secundă a partidei de la Viena, atunci când am marcat în ultima secundă și am evitat eșecul.

Echipa noastră a plecat cu prima șansă înaintea meciului de duminică, iar în prima repriză s-a respectat „calculul hârtiei”, din moment ce România a condus la pauză cu 16-11. Treptat, tricolorele au pierdut avantajul în primele minute din repriza secundă și au condus ultima oară cu scorul de 20-19. România a fost chiar la un pas să piardă în fața Austriei, care a revenit formidabil și a reușit să ajungă la un avantaj de trei goluri.

Bianca Bazaliu a izbutit, însă, să marcheze în ultima secundă. Meciul s-a terminat cu scorul de 33-33, iar lupta pentru calificarea la EURO continuă. În ciuda remizei, fetele au făcut un joc bun, chiar foarte bun pe faza ofensivă. Să marchezi 33 de goluri în deplasare nu e deloc puțin. Fără Neagu, cu o echipă aproape nouă, dar şi cu Crina Pintea accidentată. 

Insulele Feroe nu contează această grupă, așa că lupta pentru primele două locuri care duc la turneul final se va da între Danemarca, România și Austria. În mod normal, nordicele nu pot rata primul loc, așa că România trebuie să lase Austria pe locul 3, pentru a nu rata un obiectiv extrem de important.

În preliminariile pentru Euro urmează dubla cu Danemarca, din martie, deplasarea cu Feroe și meciul probabil decisiv cu Austria.

Citeşte şi: Rezultat nefast şi mulţi nervi! Simona Halep, eliminată de la Indian Wells de Sasnovich

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS