16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalSă ne mândrim! România U19, un loc 5 meritoriu la Campionatul European

Să ne mândrim! România U19, un loc 5 meritoriu la Campionatul European

Handbalistele junioare ale României au încheiat europenele din Slovenia pe locul 5, după ce s-au impus fără drept de apel sâmbătă, în fața Danemarcei, cu scorul de 28-21. Echipa naţională a încheiat onorabil un European, în care această generație și-a depășit cu mult prestația de acum doi ani, de la europenele U-17, când a terminat pe locul 11.

În duelul pentru locul al 5-lea, cu Danemarca, „tricolorele“ au controlat jocul de la un capăt la altul. În prima repriză, România a avut un avans maxim pe tabelă de cinci goluri, diferenţă consemnată şi la pauză (15-10). În partea a doua, ecartul a crescut până la opt goluri, 25-17 şi 28-20, scorul final fiind de 28-21.

Alicia Maria Gogîrlă a fost cea mai bună jucătoare a echipei antrenate de Horaţiu Paşca, având 10 goluri marcate. Pentru România au mai înscris Oana Doina Borş (3 goluri), Sarah Aida Darie (3), Angela Ştefania Stoica (2), Natalia Raissa Marin (3), Andreea Ailincăi (2), Andreea Alexandra Coman (1), Luciana Mara Matea (3), Corina Elena Romina Lupei (1).

Trebuie remarcat că echipa noastră a ieșit dintr-o grupă deloc ușoară, cu Ungaria, Norvegia și Cehia, și a pierdut doar două partide la competiția din Slovenia. Dincolo de felul extraordinar în care staff-ul a pregătit jocurile, evidenţiem şi atitudinea fetelor noastre, ambiția și determinarea cu care au abordat toate meciurile.

Finala se va juca între echipele Ungariei şi Rusiei (meci disputat după închiderea ediţiei). În semifinale, Ungaria a trecut de Suedia cu 33-26, iar Rusia a învins Franţa cu 25-24.

Citeşte şi: Buzărnescu, gata pentru JO! Mihaela, campioană meritorie la Budapesta

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS